Само је ЈЕДАН ПРАВИ: Дајемо ти ОРИГИНАЛНИ РЕЦЕПТ за Цезар салату! ОВАЈ састојак сигурно НЕ ОЧЕКУЈЕШ!
Ко би рекао...
Цезар салата је можда једно од најпознатијих јела. Међутим, иако постоје његове разне верзије, ми ти доносимо оригинални рецепт који ће ти се сигурно свидети.
Убеђени смо да ипак један састојак у целој овој укусној причи ниси очекивала, а у питању су инћуни!
Пеглате, а ствари остају изгужване? Уз ОВЕ ЈЕДНОСТАВНЕ ТРИКОВЕ олакшајте себи посао
Викторија Бекам избацила нову колекцију: Њене модне комбинације само за ОДВАЖНЕ и ХРАБРЕ
3 КИЛОГРАМА ЗА 3 ДАНА! Уз ову ДИЈЕТУ бићете одушевљени резултатима, који су видљиви већ након 72 САТА
Главни састојци:
- 300г пилећих груди
- 1 мања Ицеберг салата
- 60 г панчете у листицима
- 2-3 парчета тост хлеба или већ готове крутоне
- пармезан
- парадајз
Прелив ћете направити од следећих састојака - умешајте:
- 3 жуманцета
- кашика дижон сенфа
- 1 чен белог лука
- конзерва инћуна
- 2 кашике сока од лимуна
- 2 кашике маслиновог уља
- мало соли и бибера.
Ако не желите да користите жива јаја, уместо њих употребите куповни мајонез. Прелив се прави никад једноставније, само измиксујте све наведене састојке.
Пилетину изгрилујте и исеците на танке листиће. Салату такође исецкајте, како би се лакше јела, а и како би боље упила прелив. Ако сте се одлучили за тост хлеб (истостираног га) исецкајте на коцкице, додајте салату и прелив и мало пилетине, па измешајте. Пребаците све у једну чинију, па на врху поређајте остатак пилетине, исечен парадајз и панчете, а потом поспите пармезан.
У новијим верзијама ћете наћи и додатак куваних јаја, а уместо парадајза многи користе чери. Ипак, сигурни смо да је и оригинална верзија и те како добра у односу на остале варијанте.
Јавите нам утиске.