Samo je JEDAN PRAVI: Dajemo ti ORIGINALNI RECEPT za Cezar salatu! OVAJ sastojak sigurno NE OČEKUJEŠ!
Ko bi rekao...
Cezar salata je možda jedno od najpoznatijih jela. Međutim, iako postoje njegove razne verzije, mi ti donosimo originalni recept koji će ti se sigurno svideti.
Ubeđeni smo da ipak jedan sastojak u celoj ovoj ukusnoj priči nisi očekivala, a u pitanju su inćuni!
Peglate, a stvari ostaju izgužvane? Uz OVE JEDNOSTAVNE TRIKOVE olakšajte sebi posao
Viktorija Bekam izbacila novu kolekciju: Njene modne kombinacije samo za ODVAŽNE i HRABRE
3 KILOGRAMA ZA 3 DANA! Uz ovu DIJETU bićete oduševljeni rezultatima, koji su vidljivi već nakon 72 SATA
Glavni sastojci:
- 300g pilećih grudi
- 1 manja Iceberg salata
- 60 g pančete u listicima
- 2-3 parčeta tost hleba ili već gotove krutone
- parmezan
- paradajz
Preliv ćete napraviti od sledećih sastojaka - umešajte:
- 3 žumanceta
- kašika dižon senfa
- 1 čen belog luka
- konzerva inćuna
- 2 kašike soka od limuna
- 2 kašike maslinovog ulja
- malo soli i bibera.
Ako ne želite da koristite živa jaja, umesto njih upotrebite kupovni majonez. Preliv se pravi nikad jednostavnije, samo izmiksujte sve navedene sastojke.
Piletinu izgrilujte i isecite na tanke listiće. Salatu takođe iseckajte, kako bi se lakše jela, a i kako bi bolje upila preliv. Ako ste se odlučili za tost hleb (istostiranog ga) iseckajte na kockice, dodajte salatu i preliv i malo piletine, pa izmešajte. Prebacite sve u jednu činiju, pa na vrhu poređajte ostatak piletine, isečen paradajz i pančete, a potom pospite parmezan.
U novijim verzijama ćete naći i dodatak kuvanih jaja, a umesto paradajza mnogi koriste čeri. Ipak, sigurni smo da je i originalna verzija i te kako dobra u odnosu na ostale varijante.
Javite nam utiske.
- "Pamtim to kao DIVLJU AKCIJU koju nikada do tada nisam doživela, a TO što mi je URADIO SA PRSTOM..."