Само једна ШАКА овог воћа ПОДСТИЧЕ МЕТАБОЛИЗАМ И РАД ЦРЕВА: Намирница која детоксикује, одлична је у дијетама
Идеалан додатак доручку или ужини!
Почела је сезона сочних купина, воће слатко-киселкастог укуса у којем радо уживамо у свежем стању, али ига користимо и у припреми џемова, сокова, слатког и других кулинарских посластица. Ова летња намирница је невероватно здрава, садржи мало калорија, има здрав шећер, а само једна шака купуна дневно обилује влакнима, моћним антиоксидантима, калцијумом, магнезијумом и витамином Ц. Када их поједете, знаћете да сте учинили нешто сјајно за своје здравље.
СЛОБОДАН ДАН на послу због смрти пса, а ШЕФОВА РЕАКЦИЈА МЕ ЈЕ РАЗБЕСНЕЛА!" Запретила је отказом, па је послодавац "променио плочу"
ДОДАЈТЕ СВАКО ЈУТРО ОВО У ВРУЋУ КАФУ И ПУЦАЋЕТЕ ОД ЕНЕРГИЈЕ ЦЕО ДАН! Има и друге здравствене бенефите!
Донсимо вам 5 благодети које купине имају по здравље - после овога чешће ћете желети да их једете:
1. Мршављење - Купине не садрже масноће, немају доданих шећера и нискокалорипчне су. Богате су влакнима, заситиће вас, али ће повољно утицати на пробаву. Уз то, влакна која садрже могу поспјешити осјећај ситости, а то помаже у одржавању здраве тјелесне тежине.
2. Јачају имунитет - Изузетно су богате витамином Ц који је важан за имуни систем. Једна шољица свежих купина садржи 30 мг витамина Ц, што је више од 30 одсто дневно препоручене количине тог витамина.Такође, богата је антиоксидантима који су штит против обољења и упалних процеса у организму.
3. Позитивно утиче на функционисање црева - Повољно утиче на ниво позитивних бактерија у цревима и ткао подстиче здравље система органа за варење, као и целог организма. Купине могу подстаћи здрав микробион црева.
4. Побољшава концентрацију и памћење - Намирнице које су природно љубичасте или тамноцрвене боје, садрже полифенол антоцијанин који је присутан и у саставу купине. Истраживања показују да то може повољно утицати на памћењење, пажњу, концентрацију. Купина је храна за мозак, па током учења или посла грицкајте ово сласно и недољиво бобичасто воће.