СЕЉАЧКО ЈЕЛО ОД КОПРИВЕ ПУНО ГВОЖЂА: Лечи сенилност и отклања заборавност! (РЕЦЕПТ)
Да могу наше баке би је прогласиле светом биљком
Сви знамо да је коприва здрава. Да могу, наше баке би је прогласиле светом биљком. Ово су све добробити коприве:
Јача зубе и кости, одлична је за минерализацију у добу раста, трудницама и дојиљама.
Обезбеђује дневни унос калцијума у свакодневној исхрани.
Богата је магнезијумом па спречава тегобе церебралне, васкуларне, мускуларно-тетаничне и висцералне природе.
Спречава појаву аденома простате и помогне терапији акутног простатитиса. Коприва осигурава потребне количине цинка чији недостатак доводи до поремећаја.
Садржи манган који ублажава старачку сенилост и отклања заборавност.
ОВАЈ СЛАТКИШ СВИМА УСПЕВА: Сочни преливени гриз колач - Меки залогаји за праве сладокусце! (РЕЦЕПТ)
ПИТА СА СПАНАЋЕМ И СИРОМ: Практичан, једноставан и брз рецепт са ДОМАЋИМ КОРАМА (РЕЦЕПТ)
Потребно је:
- 400 гр коприва
- 2 везе младог црног лука
- 1 већа шаргарепа рендана или на коцкице
- уље, со, зачин
- 4 чена белог лука
- 1 кашика брашна
- 200 мл млека
- 200 мл воде
Припрема:
Од коприва користити листове и врхове коприве. Опрати и скувати највише 10 минута да буде мекана. Оцедити и исецкати ножем . Исецкати млад лук, а шаргарепу исећи на коцкице и динстати.
У шерпу сипати мало уља и кашику брашна, додати изгњечен бели лук да добије крем боју, па убацити динстан лук и исецкане коприве.
Додати млеко и воду, зачин, со и све измешати. Пустити да ври 2-3 минута. Наше коприве су готове.