ШНИЦЛЕ у пивском сосу су јело у НАЈКРЕМАСТИЈЕМ умаку - Месо ће бити толико МЕКАНО да вам нож неће бити потребан
Није важно да ли сте узели јунетину или свињениту, овај универзални рецепт ће учинити да месо буде меко и софтано
Када тражимо рецепт који ће обрадовати наше непце, шницле у пивском сосу су одличан избор. Ова укусна и сочна јела могу постати права звезда сваке трпезе. Комбинација меса са пивом доноси јединствен укус, док припрема захтева минимално времена и труда.
Састојци:
- 1 кг шницли
- Уље за пржење
- 1-2 главице црног лука
- 1 кашика брашна
- 1 кашика зачинске црвене паприке
- 1 кашика сенфа
- 1 кашичица бибера
- Неколико чена белог лука
- 250-300 мл пива
- 250 мл воде
Припрема:
Почните са припремом шницли: улупане шницле зачините по жељи, а затим их уваљајте у брашно. На загрејаном уљу кратко испржите шницле, како би добиле лепу златну боју. Када су шницле печене, извадите их из тигања и оставите са стране.
На истом уљу, ситно исецкајте црни лук и пропржите га док не постане стакласт. Додајте кашику брашна, зачинску црвену паприку, сенф и бибер, а затим све добро промешајте. У тигањ додајте неколико чена белог лука, као и пиво и воду. Промешајте да се сви састојци сједине.
Вратите шницле у тигањ, поклопите и кувајте на умереној температури 20 до 25 минута. Током кувања, сос ће се згуснути и упити све ароме, чинећи месо сочним и пуним укуса.
Прилог који одузима дах
Уз шницле у пивском сосу савршено се уклапају различити прилог: пире кромпир, пекарски кромпир, макарони или рижото. Бирајте оно што највише волите или шта имате при руци, а ово јело ће засигурно одушевити све на вашој трпези.
Шницле у пивском сосу су једноставне за припрему, а њихова богата арома и сочност чине их идеалним избором за оброк који ће сви обожавати. Припремите ово јело за породицу или пријатеље и уживајте у заједничким тренуцима уз добру храну и још бољу атмосферу!