Лоше је по ЗДРАВЉЕ! - Ево шта се дешава са ОРГАНИЗМОМ када ВЕЖБАТЕ, али једете НЕЗДРАВО, то никако није добар начин мршављења
Бити здрав не значи да се морате одрећи свих намирница у којима уживате. Људи имају тенденцију да демонизују одређену храну, а осећај као да не можете да једете шећер или угљене хидрате може створити токсични однос са храном.
Можете трчати 20 или 30 километара недељно, али се и даље нисте одрекли брзе хране. Или пазите шта једете током радних дана, па викендом све надокнадите нездравом храном. Идеја да једете све и мислите да ће вежбањем да се среди - је заблуда.
Ево које су то најчешће грешке које људи праве приликом жеље за губитком килаже.
Он ПОДИЖЕ ХОЛЕСТЕРОЛ! - Ево који је то неочекивани СИМПТОМ, везује се за КОВИД, у ризику сте ако га имате
Приметили сте КРВ у СТОЛИЦИ? Многи прво помисле на ОПАКЕ БОЛЕСТИ, али може бити и рани СИМПТОМ који вам може СПАСИТИ ЖИВОТ
Можете изгледати мршаво, али не и здраво
"Мршава масноћа" је незванични израз који се користи на друштвеним мрежама да опише особу која изгледа витко, али има висок проценат телесне масти, пише "CNN". Редовни посетилац теретане могао би да има мало поткожног масног ткива (масти испод коже коју је лако уштипнути). Овај слој масти је мање приметан јер се обавија око органа.
Висцерална масноћа је опаснија од спољашњег слоја масти који видите, упозорио је доктор Колин Керикер, физиолог за вежбање и ванредни професор здравља и људских перформанси на Универзитету Хај Поинт у Северној Каролини. Нагомилавање висцералне масти услед конзумирања прерађене хране са високим садржајем шећера, соли и угљених хидрата може довести до исте врсте ризика као и код особа са гојазношћу.
На пример, велике количине висцералне масти које циркулишу по телу могу изазвати отврдњавање артерија и њихово сужавање, што је болест позната као атеросклероза. Такође, постоји повећан ризик од преране смрти ако вежбате, али занемарите здраву исхрану. У једној од највећих студија за проучавање ефеката физичке активности и квалитета исхране, истраживачи су открили да су они који су редовно вежбали, али јели све што су желели, изложени већем ризику од смртности у поређењу са људима који су вежбали и бирали здраву исхрану.
Зашто је практично немогуће прескочити лошу исхрану?
Ако желите да смршате, кључ је да развијете калоријски дефицит у коме сагоревате већи број калорија од оних које уносите. Али редовно конзумирање висококалоричне масне хране може ово учинити изазовом.
- Једна идеја би била да проведете више времена вежбајући или се бавите интензивнијим вежбама. Али овај план заправо не функционише када се трошите на испарења, зато што су нездрава храна и слатка пића испуњени празним калоријама - каже Грејс Дероћа, регистровани дијететичар и портпарол Академије за исхрану и дијететику.
Прерађена храна као што су сокови и слаткиши имају мало или нимало хранљивих материја. Са недостатком витамина, протеина и влакана која ће вас заситити, биће тешко размишљати о вежбању када сте стално гладни.
Уобичајене грешке у вежбању могу покварити добру ствар
У теретани, те празне калорије ће отежати продуктиван тренинг. Масна храна би у почетку могла дати привремени подстицај енергије, али не би била довољна за одржавање тренинга дугог или високог интензитета, већ ћете пре осетити умор. Осим тога, празне калорије које нису сагореле биће складиштене као маст. Да бисте изградили мишићну масу, најбоље је да у своју исхрану укључите храну богату протеинима, као што су пилетина и лосос.