ТАЈНА ПУТИНОВЕ ВИТАЛНОСТИ: Снагу дугује 1 НАМИРНИЦИ, а само ОВОМ СЛАТКИШУ не може да одоли
Његова исхрана углавном се може дефинисати као медитеранска
- Ако желите да насмејете Владимира Путина, дајте му опасног пса и јаја од препелице". Ови, али и још многи други интимни подаци о руском председнику осванули су у књизи "Крхка империја: Како се Русија заљубила и одљубила од Владимира Путина" аутора Бен Јуде, у којој је објавио резултате трогодишњег истраживања и анализирања једног од најмоћнијих људи на планети.
Руска исхрана заснива се на чорбама, супама, куваним јелима од скромних састојака. Руси првенствено једу доста здравих намирница као што су туршија и бели лук, цвекла и кромпир, који су одлични извори гвожђа и витамина Ц, а који су практично незаобилазни на руској трпези.
ДОКТОР УПОЗОРАВА! ОВЕ АКТИВНОСТИ утичу на сексуалност и НЕОПХОДНЕ су за очување здравља!
Зову је ЈАПАНСКА ВОДА, многи тврде да ТОПИ МАСНЕ НАСЛАГЕ, а нутрициониста открива праву ИСТИНУ!
Путин воли житарице и мед, најчешће доручкује овсену кашу, или хељдину, уз додатак проса и алтајског меда. Често дан започиње и омлетом с младим сиром, а воли и препеличја јаја.
Након доручка Путин пије здраве сокове, а након тога кафу. Своје време онда посвећује јутарњим тренинзима, углавном у виду двочасовног пливања.
Дизање тегова је његова свакодневна рутина због које је снажана и виталан и њој се посвећује након краће паузе од пливања.
Он најчешће не руча јер нема времена, па вечера лагано уз млечне производе, нарочито кефир. Његова исхрана углавном се може дефинисати као медитеранска, а најчешће избегава прерађене производе и алкохол. Ипак, повремено воли да попије вино или пиво, никада кафу већ се буди уз зелени чај. Међу омиљеним напицима му је сок од цвекле са мало рена.
Слаткише не конзумира, али ипак постоји једна намирница којој никако не може да одоли, а то је сладолед.
Целе житарице често су на његовом менију, овакве каше продужавају осећај ситости и стабилизују шећер у крви.
Пошто више воли рибу од меса, обезбеђује довољан унос омега-3 масних киселина. Унос лаганих протеина балансира јагњетином и тако осигурава довољно извора гвожђа.