Укусна, пикантна, слатка и КИСЕЛА у исто време - Ево како да ПРИПРЕМИТЕ ПАПРИКУ за зиму, САВРШЕНА за јело
Пробајте!
Укус овако припемљених паприка се не заборавља. Ево како да вам буду киселкасто слатке, али и чврсте током целе зиме.
Састојци:
5 кг црвених меснатих паприка
5 шољице уља
2 шољице соли
2 шољице шећера
1 шоља есенције
2-3 главице белог лука
1/2 кесице бибера у зрну;
по жељи нека љута папричица
Припрема:
Паприке добро оперите, извадите им дршке са семенкама и ређајте у ширу већу посуду. Сваки ред посипајте сољу, шећером, есенцијом и уљем и тако их оставите поклопљене да стоје неколико часова (филетима ће бити потребно мање времена од целих паприка). Повремено паприке добро измешајте, како би свака паприка била у овој мешавини.
Паприке, тј. филете ређајте у добро опране и стерилисане тегле и између стављајте ченове белог лука, зрна бибера, а по жељи и по листић целера. Напуњене тегле налијте течношћу коју су пустиле паприке и добро их затворите оригинал поклопцем и одложите са осталом зимницом.