ШУМАДИЈСКИ ЧАЈ: Ово пиће ће вас ЗАГРЕЈАТИ у року од ПЕТ МИНУТА, идеално за хладно зимско вече
Загрејаће вас за неколико минута!
Кувана ракија идеална је за хладне зимске дане и вечери. Неки је још зову и Шумадијски чај, а прави се од шљивовице. Уколико желите да кувана ракија буде блага, дуже је прокувавајте и последично више алкохола ће испарити.
ОВАЈ ХОРОСКОПСКИ ЗНАК ЋЕ ИМАТИ НАЈВИШЕ СРЕЋЕ У 2023: Упушта се у ризик уз који ће остварити све планове и амбиције
НЕ КУПУЈТЕ ГА, ОВО МЛЕКО ЈЕ ОПАСНО: Доктор објаснио - РАЗАРА срце и диже холестерол, а у свим је продавницама
Састојци:
- 4 кашике шећера
- 250 милилитара ракије
- 250 милилитара воде
Припрема вруће ракије:
У металну посуду ставите 4 кашике шећера да се карамелизује, када то постигнете, скините са рингле па додајте одмах 250 милилитара ракије, јачине од 17 до 20 гради и 250 милилитара воде. Вратите на ринглу да прокува и да се шећер растопи. Служити топло, пошто се кувана ракија пије док је врућа!
Неки у кувану ракију воле да убаце неколико клинчића - кажу да је одлично. Ако је ракија јака, додајте више воде. Није лоше оставити је да мало кључа како би више алкохола испарило.