УРИНАРНЕ ИНФЕКЦИЈЕ, ПРЕХЛАДА, ПАД ИМУНИТЕТА! Последице недостатка витамина Ц су вишеструке!
Ево у којим намирницама га највише има!
Витамин Ц виталан је у очувању имунитера и одржавању здравља и еластичности косе, а његов недостатак може довести до пада имунитета, упале десни и крварења, прехладе, као и инфекција уринарног тракта.
Витамин Ц садржи антиоксидансе, па је значајан у детоксикацији организма, производњи колагена, а доприноси и брзом зарастању рана.
Чува срце
Према речима стручњака, постоје докази да овај витамин спречава развој кардиоваскуларних болести. Једна велика студија укључила је више од 85.000 жена у истраживање и тако открила како унос овог витамина путем хране или суплемента делује као заштита од коронарних болести срца. Остале су показале како може да умањи ризик од инфаркта.
Одличан је за вид
НИХ такође нуди доказе да витамин Ц може да превенира, па чак и лечи макуларну дегенерацију и мрену, два водећа узрока губитка вида код старијих особа.
Одлична превенција за прехладу
Сматра се да овај витамин утиче на јачање имунитета, ипак стручњаци истичу да не мора да буде тако ефектан у спречавању прехладе као што мислите. Витамин Ц може да скрати трајање болести и да ублажи симптоме код опште популације, појашњава НИХ.
Ипак поред свега наведеног витамин Ц може да изазове и неке компликације.
ПРЕСРЕЋНА, НЕ СКИДА ОСМЕХ СА ЛИЦА! Северина поделила фотографију, не крије РАДОСТ што је поново са њима
(ФОТО) МИСТЕРИОЗНО НЕСТАЛА! Сви се питају КАКО данас ИЗГЛЕДА Адела Нориега, а сада ИСПЛИВАЛА ФОТОГРАФИЈА!
Болови у стомаку
Како витамин Ц није токсичан, не може да проузрокује јаке негативне последице након конзумације, али може да створи проблеме у гастроентеролошком систему, попут пролива, мучнине и грчева.
Камен у бубрегу
Постоје неки докази да висок ниво витамина Ц може да појача удео киселине у бубрезима и мокраћи, што пак може да утиче на развој камена у бубрегу.
Мањак витамина Ц манифестује се кроз честе инфекције
Склоност инфекцијама, малаксалост, болест у зглобовима, али и сува кожа тела, ране које споро зарастају и слично, само су неки од знакова упозорења који нам говоре да би требало да повећамо унос овог снажног антиоксиданса.
Да ли је НОРМАЛНО МАСТУРБИРАТИ и колико пута недељно? Ево одговора који ће вас изненадити!
Прво на шта помислимо кад је реч о витамину Ц, јесу додаци исхрани и конзумација цитрусног воћа, али добро је знати да су шипак, купус, ацерола, зелено лиснато поврће, киви и јагоде, такође изврсни извори витамина Ц.
Намирнице које садрже витамин Ц
Витамин Ц можете пронаћи у намирницама као што су чили папричице, црвена паприка, зелена паприка, кељ, броколи, ананас и јагоде.