СЕЗОНА СВЕЖЕГ ВОЋА И ПОВРЋА ЈЕ ПОЧЕЛА! Само уз помоћ овог ТРИКА отклонићете све ПЕСТИЦИДЕ са њих
Стручњаци одавно саветују да воће и поврће добро оперемо пре конзумације и да га огулимо, ако је то могуће
Сезона свежег воћа и поврћа, у којој сви уживамо је почела. Пијачне тезге и рафови у супермаркетима пуни су наших омиљених врста воћа и салата.
Међутим, проблем могу представљати пестициди, који се у огромној мери користе при третирању воћа и поврћа. Постоје правила како, колико и када се храна третира пестицидима, тако да у крајњим производима пестицида има у количини која није штетна по наше здавље.
СВИМА ГОДЕ! Ове три намирнице су најбољи начин да ПРИРОДНО убрзате МЕТАБОЛИЗАМ - без лекова и хемије!
ЕЛИМИНИШЕ БАКТЕРИЈЕ ИЗ ГРЛА: Ова храна ОПОРАВЉА, греје и дезинфикује, хидрира и помаже код прехладе
"Родила сам дете, а рекли су ми да НЕМА ШАНСЕ": Глумица Христина Поповић искрено о својој борби за потомство
Наравно, у то никада нисмо стопроцентно сигурни. Зато је важно да пре употребе воће и поврће темељно оперете.
Све што вам је потребно за уклањање пестицида са воћа и поврћа имате у својој кухињи, а у питању су сода бикарбона и сирће.
Воће и поврће прво оперите, а затим ставите у велику посуду. Помешајте воду и сирће, тако да однос буде 3:1, на пример, на три чаше воде ставите једну чашу сирћета, па оставите воће и поврће да одстоји најмање 30 минута.
После пола сата, мешавину воде и сирћета проспите, па налијте чисту воду, а онда додајте две пуне кашике соде бикарбоне и добро промешајте.
Воће и поврће би требало да одстоји најмање 20 минута. Под млазом хладне воде исперите воће и поврће, а онда можете уживати у омиљеном укусу.