ВОЛИТЕ ФЕТА СИР? Ево која су то два САСТОЈКА, због којих може бити ЛОШ по здравље!
Умерено!
Незамењив у медитеранској кухињи, фета сир је украс сваке трпезе. Има мање масти и калорија од тврдих сирева, попут пармезана - 100 грама садржи 264 калорије. Садржи витамине А, Б и К, гвожђе, магнезијум, добар је за кости јер има дупло више калцијума него фосфора. Обилује добрим бактеријама које могу да ојачају имуни систем и стање дигестивног тракта. Изворно се прави од овчјег и козјег сира, има јак и оштар укус и кремасту текстуру.
ПОБЕДИЛА САМ РАК! Звезда серије "Очајне домаћице" успела у најтежој битци: Здрава сам и срећна!
Десет тихих знакова да је вашем организму потребна помоћ!
Обавезан је састојак у многим салатама, али и састојак за јела, пређела, главног јела, до дезерта. Одличан је у комбинацији са маслиновим уљем, босиљком, ориганом, као грилован, али и у салати са лубеницом и наном.
ИЗАБЕРИТЕ ЗДРАВ ЖИВОТ: Пет РАЗЛОГА зашто ће ПЛИВАЊЕ донети ПРЕПОРОД вашем ТЕЛУ!
Проблеми који се могу јавити са фета сиром произлазе из чињенице да садржи пуно натријума, јер се током прављења сира у сурутку додаје со. Зато, они који су осетљиви на овај састојак треба пре конзумирања добро да исперу кришку фете под млазом воде. Такође, људи осетљиви на лактозу треба да буду опрезни јер фета, као и остали млади сиреви, има више лактозе од гауде, пармезана.