За ИДЕАЛАН НЕДЕЉНИ РУЧАК! Погача са павлаком ТОПИ се у устима - Јединствени укус који ОСТАВЉА БЕЗ ДАХА (Рецепт)
Уживајте у мекоћи као облак са сваким залогајем!
Ова веома лагана и мекана погача са павлаком је неодољивог укуса. Њена мекана текстура, попут пене, одушевиће вас на први залогај. Са свиленкастим укусом киселе павлаке и благим мирисом свежег квасца, ова погача ће вас освојити својим једноставним, али префињеним укусом.
Припрема овог рецепта је прилично једноставна, а резултат ће вас одушевити. Са свега неколико основних састојака, попут сувог квасца, млека, павлаке и брашна, можете направити фантастичну погачу која ће бити савршен додатак вашем оброку или чак ужина.
Сада, без даљег одлагања, хајде да се упустимо у припрему ове мекане погаче са павлаком и уживамо у њеном неодољивом укусу.
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/09/06/375755262_1519103188912723_642241802138908659_n.jpg?itok=EteGmZ2r)
Враћа у детињство! Вероватно најбољи рецепт за ПИТУ СА ЈАБУКАМА - Бака Јела открива тајни састојак
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/08/29/paradajz_2.jpg?itok=gMef2aCj)
ПАРАДАЈЗ ИЗ ФЛАШЕ смањује ризик од МНОГИХ БОЛЕСТИ! Бака Јела открила рецепт који ће вам ЧУВАТИ ИМУНИТЕТ током зиме
Потребно је:
- 1 кг брашна
- мало брашна за посипање
- 20 гр свежег квасц
- 1 кашичица шећера
- мало соли
- 499 мл млека
- 1 пуна кашика киселе павлаке
- 2 кашике уља
- 2 кашике уља маслиновог за премазивање /може обично/
- семе сунцокрета
Припрема:
Квасац измрвити у млаком млеку и додати шећер. Надошли квасац сипати у ванглу, сипати остатак млека, уље, павлаку и брашно. Додати со и замесити фино глатко тесто. Оставити да одмара око 30 минута. Тесто поделити на два дела већи и мањи.
Већи део развучемо у већи правоугаоник па га премазати уљем и увити у ролат. Исећи на ролатиће око 2 цм ширине и ређати у подмазан плех у круг. Развити друго тесто такође у правоугаоник па доњу половину исећи на траке. Премазати уљем па и њега увити у ролат. Увити га у круг па га ставити у средину. Покрити погачу да нарасте па је премазати са жуманцетом и посути сусамом. Пећи на 180 степени Ц око сат времена. Пред крај покрити фолијом. Печену погачу покрити.