НЕ ПРЕТЕРУЈ! Ево КОЛИКО јаја ДНЕВНО смеш да ПОЈЕДЕШ, а уколико СПАДАШ у ову ГРУПУ, ИЗБЕГАВАЈ их!
Могу да закопликују здравствено стање!
Стручњаци се већ годинама имају различита мишљења о томе колико је јаја сигурно конзумирати у току једне недеље. Неки тврде да су штетна по здравље због високог садржаја холестерола, док други указују на богатство хранљивих материја у тој намирници.
Једно је сигурно: нема разлога да их заобилазите.
РАНЕ У УСТИМА НИСУ БЕЗОПАСНЕ: Не игноришите ОВЕ симптоме - неки указују на РАК
ОДЛИЧНЕ ЗА ДИЈАБЕТИЧАРЕ: Ове семенке СТАБИЛИЗУЈУ ниво ШЕЋЕРА у крви, а ДОБРЕ су и за МЕТАБОЛИЗАМ!
УСПОРАВАЈУ МРШАВЉЕЊЕ! Ове навике НИСУ у добром односу са ДИЈЕТОМ! Ево ГДЕ ГРЕШИТЕ!
– Просечна особа може без проблема да уноси два јаја дневно – рекла је нутриционисткиња Кери Ганс.
Истраживања су показала да су особе које су јеле три јаја дневно док су биле на строгој дијети успеле да постигну боље резултате у губљењу килограма.
Жуманце садржи чак 90 посто калцијума, гвожђа, фосфора, цинка, витамина Б1, Б6 и Б12, фолата и панототенске киселине од укупне количине у јајету. Још једна предност јајета је у високом садржају протеина и то комплетних, који пружају све аминокиселине потребне за опстанак. Такође, ту су и витамини растворљиви у мастима, попут А, Д и Е.
За већину људи, јаја не представљају ризик од раста холесторола у крви и срчаних болести, јер имају низак ниво засићених масти.
Ипак, особе које имају дијабетес, висок холестерол или срчано обољење требало би да ограниче унос јаја, јер морају водити рачуна да унос холестерола у току дана не пређе 200 мг (жуманце садржи 100 мг).
Јаја је најбоље јести у оброку у којем су заступљени и воће и поврће, а у припреми штедљиво користити уље како би све користи од те намирнице надјачале потенцијалне ризике.
СИГНАЛИ ЗА УЗБУНУ! Обратите пажњу на ових 8 ЗНАКОВА и сазнате шта вам тиме тело ПОРУЧУЈЕ
Зашто неки људи ОБОЉЕВАЈУ ОД РАКА, а неки не? Коначно постоји научно објашњење
5 намирница које чисте крвне судове од холестерола: Довољно је да их једете повремено!
Зелено воће и поврће јача имунитет, љубичасто умирује: Ево како остале боје утичу на здравље
ДА ЛИ ОВСЕНА КАША ГОЈИ: Ево шта се дешава у телу кад једете пахуљице