PRAVA POSLASTICA ZA HLADNE DANE: Sočne kruške sa rumom i prelivene toplom čokoladom
Brzo se sprema a ukus je neverovatan.
Sada je pravo vreme da što više jedete jabuke i kruške, a nije zgoreg da promenite dosadašnji način na koji ste konzumirali ovo voće.
Ova poslastica se vrlo lako sprema, ne iziskuje puno vremena a ukus joj je fantastičan.
Sastojci:
- 6 kruški (najbolje je da imate onoliko kruški koliko je i osoba, ukoliko više volite jabuke možete i njih iskoristiti)
- 2 šolje šećera (šolja 2 dl)
- 5 šolja vode (šolja 2 dl)
- 200 ml ruma
Kao prilog ili dekoracija:
- 2 kugle sladoleda od vanile
- 50g čokolade za kuvanje, može i mlečna
- 20g putera
Priprema:
Oljuštite kruške tako da im ostavite peteljke, radi lepšeg izgleda a i zgodnije je jer ćete imati za šta da držite krušku. U dublju šerpu sipajte sav šećer, vodu i rum i ringlu podesite na srednju jačinu. Zatim položite kruške u šerpu i ostavite ih da se kuvaju oko 40 minuta. Najbolje je da proverite, trebalo bi da budu mekše ali ne raskuvane.
Dok se one kuvaju, otopite čokoladu na pari, koju ćete pre toga pomešati sa puterom. Kada budu gotove, kruške izvadite na tanjir ali ih stavite uspravno pa ih prelijte toplom čokoladom. Sa strane stavite kuglu sladoleda od vanile koji se jako dobro slaže i po ukusu ali i zato što je hladan.
Prijatno!