Evo kako da skuvate SVETLUCAVA JAJA u vinu, a ovde mnoge domaćice GREŠE, zbog toga rezultat ne bude dobar
Ne vade se odmah iz šerpe.
Ukloliko do sada niste probali, a želite da ove godine imate svetlucava jaja ofarbana vinom, dajemo vam uputstva kako da vam ispadnu što bolja. Priprema je jednostavna, potrebno je samo da kuvate jaja u jakom crnom vinu oko 7 minuta.
Važno je da jaja budu potpuno potopljena u tečnost, a kad se kuvanje završi, ostavite ih da stoje u vinu još 8 do 12 časova. Možete ih skuvati uveče i ostaviti poklopljene tokom noći. Ujutru ih izvadite na tanjir i ostavite da se osuše.
Zbog ovoga vam JAJA PUCAJU prilikom KUVANJA: Evo kako da SAČUVATE svako za Uskrs
Danas se NE SOLI HRANA i NE JEDE se viljuškom! Ovo su pravila posta na Veliki petak
Nemojte ih brisati, jer kad se budu osušili, izgledaće kao da su prekrivena tankim slojem kristalnog peska. Na jačem svetlu, svetlucaće kao pravi kristali.
Nažalost, ovo vino bi bilo najbolje da nakon kuvanja bacite, pa imajte na umu da će vam za farbanje jaja biti sasvim odgovarajuća i neka obična, jeftinija vrsta vina.