Ево како да скувате СВЕТЛУЦАВА ЈАЈА у вину, а овде многе домаћице ГРЕШЕ, због тога резултат не буде добар
Не ваде се одмах из шерпе.
Уклолико до сада нисте пробали, а желите да ове године имате светлуцава јаја офарбана вином, дајемо вам упутства како да вам испадну што боља. Припрема је једноставна, потребно је само да кувате јаја у јаком црном вину око 7 минута.
Важно је да јаја буду потпуно потопљена у течност, а кад се кување заврши, оставите их да стоје у вину још 8 до 12 часова. Можете их скувати увече и оставити поклопљене током ноћи. Ујутру их извадите на тањир и оставите да се осуше.
Због овога вам ЈАЈА ПУЦАЈУ приликом КУВАЊА: Ево како да САЧУВАТЕ свако за Ускрс
Данас се НЕ СОЛИ ХРАНА и НЕ ЈЕДЕ се виљушком! Ово су правила поста на Велики петак
Немојте их брисати, јер кад се буду осушили, изгледаће као да су прекривена танким слојем кристалног песка. На јачем светлу, светлуцаће као прави кристали.
Нажалост, ово вино би било најбоље да након кувања баците, па имајте на уму да ће вам за фарбање јаја бити сасвим одговарајућа и нека обична, јефтинија врста вина.