Jelena Tomašević SLAVSKI kolač za NIKOLJDAN priprema na potpuno NESVAKIDAŠNJI način - Ovo je recept koji uspeva i novim domaćicama
Slavski kolač Jelene Tomašević oduševiće svakog gosta
Pravoslavni vernici i Srpska pravoslavna crkva za dva dana obeležavaju Svetog Nikolu, jednu od najvećih slava za koju važi ono čuveno: „Pola Srbije ide, pola Srbije sprema trpezu za Svetog Nikolu".
Kod pevačice Jelene Tomašević se dolazi!
Među njima su i glumac Ivan Bosiljčić i njegova supruga, koji takođe slave Svetog Nikolu, a pre dve godine za vreme korone imali smo priliku i da vidimo slavski kolač Jelene Tomašević koji je oduševio mnoge i o kome se i dan-danas priča.
Naime, Jelena je objavila sliku kolača koji je ukrašen dvema pletenicama od testa, a iznad fotografije čestitala je svima slavu i kratko napisala: „Mojih ruku delo".
Ukoliko ste u dilemi kako ove godine ukrasiti slavski kolač za Nikoljdan, eto vam ideje od pop pevačice, a mi vam nudimo najlepši recept za pravljenje slavskog kolača.
Recept za slavski kolač Jelene Tomašević
Potrebno je:
1 kg brašna T- 400 glatko
450 ml vode + 30 ml
50 ml ulja
30 do 40 g kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
Priprema:
Umesite glatko testo i ostavite da naraste oko sat vremena. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 10 minuta.
Zatim smanjite na 180 stepeni Celzijusa pa i na 170 Celzijusa i pecite još 35 minuta.
Obavezno nakon 10 minuta pečenja pokrijte pokvašenim papirom za pečenje.
Nakon pečenja vreo slavski kolač premažite uljem.
Srbija Danas/Hello, Tamara Roksandić/Prenela J.Š.