OSVEŽAVAJUĆI KOLAČ, IDEALAN ZA LETNJE DANE: Neodoljiva poslastica najviše će oduševiti najmlađe (VIDEO)
Cela porodica će uživati u fenomenalnoj kombinaciji jagoda i čokolade.
Polako nam pristiže leto i duge, tople letnje noći. Prijatne večeri postaće još lepše uz neki slatkiš. Kako je sada sezona jagoda, predlažemo vam da napravite osvežavajući kolač sa ovim voćem za koji će vam biti potrebno vrlo malo vremena, a uživaćete u njemu. Priprema je vrlo jednostavna i dominiraju dva najomiljenije ukusa - čokolada i jagode.
Kremasti filovi, sveže jagode u kombinaciji sa ukusim biskvitom oduševiće celu vašu porodicu, a posebno najmlađe. Lagana tekstura i svežina voća ovaj kolač izdvajaju od svih ostalih letnjih poslastica.
Najsočniji ČOKOLADNI KOLAČ iz bakine kuhinje: Obradujte ukućane preukusnom poslasticom (VIDEO)
Suva pita sa orasima - Savršena poslastica za UŽIVANJE u tradicionalnom ukusu
Za biskvit je potrebno:
- 4 belanca
- 2 kašike šećera
- 5 kašika brašna
- 4 kašike mleka
Za prvi fil:
- 4 žumanca
- 4 kašike šećera
- 100 gr čokolade
- 50 gr margarina
Za drugi fil:
- 1/2 kg jagoda
- 400 ml vode
- 2 kašike šećera
- 2 pudinga od jagoda
Kolač dekorišite šlagom.
Priprema:
Umutite belanca sa šećerom, u smesu dodajte brašno, pa mešajte dok masa ne bude homogena i onda pecite na 180 stepeni. Kada biskvit bude gotov, izvadite ga i prelijte mlekom. Dok se hladi, pripremite prvi fil.
Umutite žumanca sa šećerom, a zatim dodajte čokoladu uz neprekidno mešanje na niskoj temperaturi ili na pari. Potom dodajte u smesu margarin i umutite ručno dok se sve ne izjednači. Ostavite fil da se prohladi, a potom ga umutite mikserom, dok masa ne bude homogena. Fil premažite preko biskvita.
Za drugi fil biće vam potrebna šerpa. U nju stavite jagode, potom dodajte šećer i kuvajte na laganoj vatri, kada bude gotovo, možete jegode malo i izblendirati. Potom skuvajte dva pudinga i umešajte ih sa jagodama, pa prelite preko čokolade. Ostavite da se dobro ohladi.
Kolač dekorisati sa šlagom, da bi ukus bio potpuniji. Pre konzumiranja savetujemo da ga dobro ohladite, a najbolje bi bilo da prenoći. Uživajte u fantastičnom ukusu!