NE BACAJTE PRVU VODU u kojoj ste kuvali PASULJ - pomešajte je sa ovim sastojkom i vaš dom će BLISTATI
Delotvorna je za ČIŠĆENJE ovih površina
U neka davna vremena, kada nisu postojala kupovna sredstva, domaćice su čistile dom najčešće hranom. Pa su tako svežim hlebom prale zidove, kamene podove mlekom, prozore su čistile krompirom...
Danas znamo da su sirće, limunov sok i soda bikarbona moćna sredstva za čišćenje gotovo svih površina i aparata i u kuhinji i kupatilu, a retko ko zna da i pasulj može da bude koristan. Zapravo, voda u kojoj se ova namirnica kuvala.
DOBILA JE POSAO ZA STALNO I ZATRUDNELA nakon tri nedelje: Potez vlasnice firme zgrozio mnoge! "OVO JE MALO PREDUZEĆE, otkud mi za porodiljsko kad nemam koristi od nje?!"
ELIMINIŠU JESENJI UMOR I PODIŽU ENERGIJU: Najzdraviji ČAJEVI za ovu sezonu, izbegavajte ovu GREŠKU prilikom PRIPREME
Znate kako kada kuvate pasulj, onu prvu vodu bacite? E pa, nemojte! Procedite je (od eventualnih ljuski koje je povrće pustilo), i pomešajte sa vrelom vodom.
Ova mešavina čini čuda za staklene površine - od prozora, preko ogledala, pa sve do posuđa. Predmete dobro poprskajte mešavinom, istrljajte sunđerom, pa isperite.
Za nešto jači "dezinfekcioni" efekat i kod upornijih fleka, možete u smesu dodati i malo alkoholnog sirćeta. Videćete, rezultat je neverovatan!