STARA DOBRA PUNJENA PAPRIKA NA NOV NAČIN: Uz jedan mali dodatak, kraljica trpeze postala je još bolja
Ma nema nikoga ko ovo jelo ne obožava!
Da li ste znali da je paprika jedna od najzdravijih vrsta povrća? Od voćnog slatkog do vatrenog ljutog, ne postoji povrće koje nudi toliko raznolikih ukusa kao ona. Slatke paprike se često koriste za pripremu najrazličitijih jela, ali najpopularnije jelo širom sveta je punjena paprika, a posebno je popularno na Balkanu.
Mi vam donosimo jedinstven bakin recept - puljene paprike sa prelivene i zapečene u rerni. Ovo je svakako i jedno od najukusnijih i najjednostavnijih jela koje možete da pripremite i oduševite svoje goste.
UKUS I MIRIS ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO: Aromatičan i sočan kuglof sa narandžom i suvim grožđem koji će vas oduševiti
Napravite KROFNE po STAROM RECEPTU iz bakine kuhinje! Cela kuća će zamirisati na detinjstvo (VIDEO)
Potrebno je:
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 3 čena belog luka
- slatka mlevena paprika
- biber
- suvi začin
- 50 gr pirinča
- 300 gr mlevenog mesa
- 1 jaje
- 12 paprika baburica
- 1 paradajz ili krompir za zatvaranje
- 200 ml paradajza
- 200 ml vode
- 1 kašičica brašna
- ulje
Priprema:
Na ulju propržite sitno seckan luk, šargarepu i beli luk. Kada luk postane staklast, dodajte slatku papriku, opran pirinač i sve začinite. Kada se sve lepo sjedini i prokrčka, sklonite sa vatre i ubacite mleveno meso i jedno jaje i sve dobro izmešajte. Vreme je za punjenje. Kada ste ih napunili i zatvorili paradajzom ili krompirom, poređajte ih u podmazan pleh, najbolje stakleni.
Za preliv izmešajte paradajz i vodu, dodajte brašno i umutite, a potom sipajte preko paprika. Sve to prelijte uljem i pokrijte folijom i stavite u rernu. Pred kraj pečenja otkrijte ih da bi se zapekle. Proces pečenja traje od 50 do 60 minuta.
Baka vam za bolji užitak uz papriku predlaže krompirić u bilo kom obliku. Prijatno!