Trik koji olakšava život: Ovo je NAJZDRAVIJI NAČIN kako da ODMRZNETE MESO za samo 10 minuta!
Da bi se odmrznuo čak i mali komad mesa, potrebno je da prođe najmanje dva, tri sata.
Postupak možete ubrzati upotrebom mikrotalasne, ali postoji i negativna strana. Neretko se dešava da se meso po površini već malo skuva, a da iznutra ostane zaleđeno.
Međutim, postoji jedan praktično zaboravljen trik koji su koristile naše bake, a koji znatno ubrzava odmrzavanje mesa.
VENERA JE UŠLA U ZNAK RAKA: Ova TRI ZNAKA čeka neviđena SREĆA
KOLIKO VAS IMA U TOJ VEZI? Ona ima muža i dečka i devojku koju deli sa mužem, ali i to nije sve
PSUJE NA SRPSKOM: Džoni Dep šokirao prisutne na kraju INTERVJUA, izgovorio svima poznatu rečenicu (VIDEO)
Za samo 10 minuta, namirnica će već biti spreman za pripremu. Potrebno je da u toploj vodi, malo iznad sobne temperature (oko 40-45 stepeni C), rastvorite kašiku običnog šećera i u nju stavite komad mesa koji želite da odmrznete. Veoma je bitno da meso prethodno izvadite iz kesice, folije, ili već u čemu ste ga čuvali.
Za samo 10 minuta ćete veoma lako moći da ga isečete na komade željene veličine – biće odmrznuto.
Bonus je i što će mu šećer malo pojačati i poboljšati ukus. Zapravo, zahvaljujući šećeru ono je postalo meko, nežno, a da je pritom u potpunosti zadržalo teksturu i svoj ukus.