Ako vam je stomak stalno naduven, OBAVEZNO proverite da li je ovo razlog
Čuvajte zdravlje!
Nećemo da vas pitamo da li ste pod stresom, jer u vreme pandemije koronavirusa malo ko nije. Mnogo toga smo morali da promenimo u svojim životima, a još uvek se nismo navikli na tu „novu normalnost“, odnosno da moramo da budemo oprezni kuda god da krenemo.
Sve to se i te kako odražava na naš organizam. Za početak, dva meseca koja smo proveli uglavnom u svojim domovima, iscrpla su naš organizam a, iako smo bili zaštićeni od samog virusa, manjak kretanja i sunčeve svetlosti uticali su na to da se većini nas imunitet poprilično sroza.
Sad kad se stvari kako tako vraćaju u normalu, vraćamo se i nekim starim navikama koje su loše – hranimo se onim što nam prvo padne pod ruku, obroke uzimamo u neredovnim intervalima, ne unosimo dovoljno zdravih sastojaka, a doručak po pravilu preskačemo ili konzumiramo nešto iz pekare.
Zbog svega toga – kombinacije stresa, pada imuniteta i loše ishrane – mnogi imaju problema sa varenjem, a naročito sa redovnim pražnjenjem creva, što umnogome može da utiče na kvalitet života.
Nije ni čudo što u današnje vreme sve više ljudi pati od sindroma nervoznog (iritabilnog) creva, koji – uz simptome kao što su bolovi u stomaku, nadimanje, gasovi, podrigivanje… - može da se manifestuje i periodima dugih zatvora ili pak čestom pojavom dijareje.
Stvar je u tome što svojim crevima, organu ključno za dobar imunitet, kroz ishranu ne dajemo ono što im je potrebno za normalno funkcionisanje, i zato dolazi do narušavanja balansa crevne mikrobiote, koja je sačinjena od kombinacije brojnih korisnih mikroorganizama.
Kada dođe do disbalansa tih mikroorganizama, a najpre „dobrih bakterija“ u našim crevima, to utiče na čitav naš imunitet, ali i sposobnost organizma da se izbori sa raznim upalama, alergenima i drugim spoljnim faktorima. Nažalost, usled poremećaja metabolizma, može doći i do pojave gojaznosti ili čak nekih daleko ozbiljnijih zdravstvenih problema.
Poremećaj balansa crevne flore najbolje se reguliše uzimanjem „dobrih bakterija“ u vidu probiotskih preparata. Međutim, važno je da oni budu kvalitetni, sa pažljivo odabranim sojevima bakterija, kao i da potpomažu ojačavanje celokupnog imuniteta.
U ponudi naših apoteka već postoji Lactocare DAILY sa cinkom - dodatak ishrani koji sadrži pažljivo odabrane kulture mikroorganizama i cink.
U pitanju je simbiotik premium kvaliteta koji u svom sastavu ima 4 probiotske bakterije (Lactobacillus acidofilus, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium bifidum i Bifidobacterium longum) u optimalnoj količini od 6 milijardi. Lactocare Daily sa cinkom sadrži i prebiotik fruktooligosaharid Actilight® koji je, kao zaštićeni molekul, razvila kompanija BioCare iz Danske, čiji je zadatak da podstiče rast i razvoj normalne crevne flore i predstavlja hranu za probiotske mikroorganizme.
S druge strane, cink je važan mineral, koji doprinosi normalnom metabolizmu ugljenih hidrata i makronutrijenata, a ima značajnu ulogu i u funkcionisanju imunog sistema. Esencijalni mineral cink uz dobar balans crevne flore jača imunitet i povečava otpornost organizma na infekcije.
Lactocare Daily sa cinkom pakovan je u kapsule otporne na želudačnu kiselinu, što omogućava da 80-90% raspoloživih bakterija stigne u crevo živo i tamo ostvari svoj željeni, pozitivni efekat na zdravlje domaćina. Neželjena dejstva ovog preparata nisu poznata.
Za očuvanje zdravlja, vitalnosti i normalnog funkcionisanja metabolizma preporučuje se uzimanje jedne kapsule dnevno, idealno ujutro. Možete ih progutati cele, uz čašu vode ili ih otvoriti, pa njihov sadržaj posuti po hrani (pahuljicama za doručak, u jogurt ili slično).
Naravno, podrazumeva se da nijedan dodatak ishrani ne može da nadomesti ili zameni pravilne i raznovrne obroke, kao ni i uopšteno zdrav način života, ali Actavisov Lactocare Daily sa cinkom može da vam bude odličan saveznik u očuvanju vitalnosti i zdravlja.