BAKLAVA OD 5 SASTOJAKA: Poslastica gotova za POLA SATA, a neodoljiv UKUS će vas RASPAMETITI!
Omiljeni slatkiš.
Baklava je mnogima jedna od omiljenih poslastica, ali njena priprema nije uvek laka. Ipak, pomoću ovog recepta ćete je pripremiti brzo i lako, a što je najvažnije, ukus će vas oduševiti!
DUGO JE KRILA DA JE TRUDNA: Isplivala PRVA SLIKA najlepše voditeljke - ogroman stomak i osmeh na licu
OSVEŽAVAJUĆI KOLAČ SA ŠLJIVAMA KOJI SE TOPI U USTIMA! Evo kako da napravite najukusniju POSLASTICU!
VEŠTO GA KRIJEM: Naša popularna glumica progovorila o svom dečku, jedva čeka POTOMSTVO! (FOTO)
Sastojci:
- 450 g sitno seckanih oraha
- 225 g putera
- 350 g meda
- 1 pakovanje kora za pitu
- 1-1/2 kašičica cimeta
ONA JE SRPKINJA KOJA DIKTIRA SVETSKE TRENDOVE: Modne kombinacije koje treba i TI da iskopiraš ove jeseni
CECINA ĆERKA JE UVEK SREĐENA, A SADA JE IZNENADILA SVE! Anastasiju u OVAKVOM izdanju još niste VIDELI!
Priprema:
Ugrejte rernu na 180°. Podmažite pleh ili posudu za pečenje (veličine otprilike 33 x 22 cm).
U posudi pomešajte sitno seckane orahe i cimet. Istopite puter na laganoj vatri.
Odmotajte kore za pitu. Dve kore stavite na dno pleha pa ih premažite istopljenim puterom. Ponovite još 3 puta sa po dve kore, mažući svaku drugu koru puterom.
8 kašika miksa oraha i cimeta rasporedite ravnomerno preko kora.
Pospite sa dve kašike meda. Prekrijte sa dve kore, premažite ih puterom odozgo, pa sipajte opet 8 kašika miksa oraha i cimeta i prelijte sa 2 kašike meda. Postupak ponovite još 6 puta (red oraha i meda, dve kore premazane puterom…).
Poklopite preostlim korama za pite, mažuši svaku drugu istopljenim puterom.
Oštrim nožem, isecite kvadrate i pecite u rerni, na 180°, od 25 do 30 minuta.
Ohladite baklave pre služenja.