OSVEŽAVAJUĆI KOLAČ SA ŠLJIVAMA KOJI SE TOPI U USTIMA! Evo kako da napravite najukusniju POSLASTICU!
Jednostavan za pripremu.
Ako volite šljive, ovaj kolač će vam sigurno postati omiljena poslastica. Potrebno je samo nekoliko namirnice, a sigurni smo da ih imate u kući.
NIJE KASNO ZA LETOVANJE! SEPTEMBAR IDEALAN ZA KUPANJE U GRČKOJ!
UKUSNI ČOKOLADNI MAFINI: Napravite popularnu američku poslasticu na OVAJ način i nećete se POKAJATI!
ISTINA JE DA SAM ZALJUBLJENA! Lidija Vukićević našla DEČKA u 57. godini, pa OTIŠLA iz Srbije - a evo i GDE!
Sastojci:
- 3 jaja
- 2 šoljice brašna ( šoljice od 100 ml)
- 2 šoljice griza
- 1 šoljica ulja
- 200 ml jogurta
- 2 šoljice šećera
- limunova korica
- 1 prašak za pecivo
- 700 g šljiva
- pleh 32×30 cm
UKUSNA I ZDRAVA GRICKALICA: Najbolji recept za ČIPS OD JABUKA - OVO još niste PROBALI! Oduševićete se!
Z*DNJICA KAO IZVAJANA: Sveže RAZVEDENA Ana Kokić pokazala ČIME raspolaže! SKINULA SE, peškirić jedva prekrio
NEĆU STIĆI DA SE UDAM... Bekvalčeva ima STRAH od OVOGA? Ko bi rekao... (FOTO)
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, griz, ulje, koricu limuna, jogurt. Sve dobro izjednačiti. Pleh premazati sa malo ulja i posuti brašnom
Izliti pola testa, pa izravnati i staviti u rernu koja se ugrejala na 200°C. Peći oko 7-8 min., a zatim izvaditi iz rerne. Šljive obrisati, pa prepoloviti i ređati po testu.
Preko šljiva sipati ostatak testa i izravnati. Vratiti u rernu i peći još 40 min. da lepo porumeni. Pečen kolač posuti prah šećerom i vanilin šečerom. Seći kocke kad se kolač potpuno ohladi.