ОСВЕЖАВАЈУЋИ КОЛАЧ СА ШЉИВАМА КОЈИ СЕ ТОПИ У УСТИМА! Ево како да направите најукуснију ПОСЛАСТИЦУ!
Једноставан за припрему.
Ако волите шљиве, овај колач ће вам сигурно постати омиљена посластица. Потребно је само неколико намирнице, а сигурни смо да их имате у кући.
НИЈЕ КАСНО ЗА ЛЕТОВАЊЕ! СЕПТЕМБАР ИДЕАЛАН ЗА КУПАЊЕ У ГРЧКОЈ!
УКУСНИ ЧОКОЛАДНИ МАФИНИ: Направите популарну америчку посластицу на ОВАЈ начин и нећете се ПОКАЈАТИ!
ИСТИНА ЈЕ ДА САМ ЗАЉУБЉЕНА! Лидија Вукићевић нашла ДЕЧКА у 57. години, па ОТИШЛА из Србије - а ево и ГДЕ!
Састојци:
- 3 јаја
- 2 шољице брашна ( шољице од 100 мл)
- 2 шољице гриза
- 1 шољица уља
- 200 мл јогурта
- 2 шољице шећера
- лимунова корица
- 1 прашак за пециво
- 700 г шљива
- плех 32×30 цм
УКУСНА И ЗДРАВА ГРИЦКАЛИЦА: Најбољи рецепт за ЧИПС ОД ЈАБУКА - ОВО још нисте ПРОБАЛИ! Одушевићете се!
З*ДЊИЦА КАО ИЗВАЈАНА: Свеже РАЗВЕДЕНА Ана Кокић показала ЧИМЕ располаже! СКИНУЛА СЕ, пешкирић једва прекрио
НЕЋУ СТИЋИ ДА СЕ УДАМ... Беквалчева има СТРАХ од ОВОГА? Ко би рекао... (ФОТО)
Припрема:
Умутити јаја са шећером, додати брашно са прашком за пециво, гриз, уље, корицу лимуна, јогурт. Све добро изједначити. Плех премазати са мало уља и посути брашном
Излити пола теста, па изравнати и ставити у рерну која се угрејала на 200°Ц. Пећи око 7-8 мин., а затим извадити из рерне. Шљиве обрисати, па преполовити и ређати по тесту.
Преко шљива сипати остатак теста и изравнати. Вратити у рерну и пећи још 40 мин. да лепо порумени. Печен колач посути прах шећером и ванилин шечером. Сећи коцке кад се колач потпуно охлади.