BLAGOSLOV ZA NEPCE: Napravite domaći burek kao iz pekare! (RECEPT)
Isprobajte!
Oduševiće vas ovaj recept!
Da bude ukusna kao u piceriji: Izbegnite ovu grešku kada pravite domaću picu
TRUDNICA MEDICINSKO ČUDO: Otišla na prvi ultrazvuk, a ono što su lekari videli OSTAVILO IH JE U ČUDU! (FOTO)
Svi su se pitali "Da li čaj može da se pokvari?", a OVAJ odgovor niko nije očekivao!
- 1/2 kg debljih kora
- 300 - 500 g sira
- 250 ml vode
- 125 ml ulja
- po potrebi so
1. U dublji sud pomešati vodu i ulje i posoliti. Biće potrebno da pre svakog prskanja kora promešate ovu tečnost jer se ulje izdvaja.
2. Okruglu tepsiju podmazati uljem i staviti 2 kore čiji krajevi treba da prelaze ivice tepsije tj. da vise sa strane. Poprskati mešavinom ulja i vode.
3. Ostatak kora podeliti na grupice od po 3 kore.
4. Uzeti 3 kore i staviti ih u tepsiju jednu preko druge gužvajuci ih da mogu da stanu pa treću poprskati i posuti izmrvljenim sirom.
5. Ponoviti ovo i sa ostalim korama osim poslednje 3.
6. Prvu od te tri staviti naguzvanu u tepsiju i poprskati.
7. Staviti i pretposlednju koru. I nju poprskati i staviti ostatak sira.
8. Staviti i poslednju koru i poprskati mešavinom vode i ulja.
9. One krajeve koji vise sa strane sada prebaciti preko poslednje kore zatvarajuci burek i poprskati tečnošću.
10. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok fino ne porumeni.
Pravo je leglo bakterija: Evo koliko često treba menjati dasku za sečenje
Gurmanski zalogajčići: Domaći mini burgeri (RECEPT)
Kuvana pšenica obavezna je u jelovniku: Evo kako da je pripremite
Super ideje za brz i zdrav doručak: Ove namirnice odličan su izbor za početak dana