Kuvana pšenica obavezna je u jelovniku: Evo kako da je pripremite
Veoma zdrava.
Iako nemamo naviku da jedemo kuvanu pšenicu, osim kada odlučimo da napravimo slavsko žito, ona je veoma hranljiva i zdrava.
Potreban vam je oštar nož, ali ne znate kako da ga naoštrite? Tajna je u keramičkoj šolji!
SJAJAN TRIK BEZ HEMIJE: Uz pomoć OVA DVA sastojka kupatilo će vam BLISTATI!
Naročito se preporučuje ženama, koje bi, kako savetuju stručnjaci, trebalo da je ubace u gotovo svakodnevnu ishranu kako bi sačuvali zdravlje ženskih organa.
Obiluje vitaminima B i E, kao i folnom kiselinom, magnezijumom, gvožđem, kalcijumom, cinkom... Njena moć se krije i u bogatstvu vlaknima, koja ubrzavaju metabolizam, sprečavaju pojavu holesterola i triglicerida.
Pojedina istraživanja pokazuju da konzumiranje čak i minimalne količine kuvane pšenice svakog dana smanjuje koncentraciju žučne kiseline i bakterija u stolici. O njoj se govori kao o prirodnom laksativu i namirnici koja leči hronične upale.
A sprema se vrlo lako - šolja pšenice se preko noći ostavi u vodi, sutradan se procedi i kuva oko 40 minuta u šolji i po vode, na umerenoj temperaturi. Može da se zasladi cimetom, oraščićem, medom i orasima.
Još ponešto može da zablista: Šta sve može pasta za zube
GENIJALAN NAČIN da rešetku iz rerne očistite bez ribanja: Od sada ćete koristiti samo ovaj trik!
Ljuta pileća krilca sa medom: Pikantno jelo koje istog trena budi sva vaša čula! (RECEPT)
Početni korak u sređivanju kuhinje: Ovim predmetima nije mesto ispod sudopere