Španci su veliki hedonisti koji uživaju u svojoj raznovrsnoj kuhinji, muzici, plesu. Čuli ste za paelju, gaspaćo, tortilju, tapase, sangriju, a na neke svoje proizvode su izrazito ponosni, kao što je iberijska šunka. Ćurosi su među omiljenim slatkišima Španaca, jedu ih za doručak uz šolju kafe, ali i tokom dana, uglavnom posuti šećerom.
Online klađenje kakvo niste iskusili: BetOle, dobitak na klik od vas!
Online klađenje kakvo niste iskusili: BetOle, dobitak na klik od vas!
Frižider je prestao da radi, a pun je HRANE? Sačuvajte svežinu namirnica na vrlo JEDNOSTAVAN način
Frižider je prestao da radi, a pun je HRANE? Sačuvajte svežinu namirnica na vrlo JEDNOSTAVAN način
Sladoled pogrešno čuvate u zamrzivaču: Ovaj trik je oduševio mnoge
Sladoled pogrešno čuvate u zamrzivaču: Ovaj trik je oduševio mnoge
Šta nam je sve potrebno:
500 ml vode
125g putera
2 kašike šećera
malo soli
450 g brašna
3 jaja
šećer u prahu
vanilin-šećer
Način pripreme:
U posudu sipati vodu, puter, šećer, so, i mešati sve dok ne proključa.
Nakon toga smesu skloniti sa šporeta i polako dodavati brašno uz stalno mešanje. Mešajte drvenom kašikom dok se ne razbiju grudvice brašna, smesa ujednači i ne počne da se odvaja od posude.
Kada se smeša malo ohladi, dodati jaja, jedno po jedno.
Potom stavite testo u staklenu posudu, prekrijte providnom folijom, pa u frižider na 30 minuta. Uzmemo špric za kolače (ćurosi podsećaju na tanke dugačke tulumbe), pravite štapiće i direktno ih stavljajte da se prže u vrelom ulju.
Kad postanu zlatno žuti, izvadimo ih i slažemo na papirni ubrus, kako bi se upio višak masnoće. Ćurose pospite šećerom u prahu, vanilin-šećerom ili u posebnu staklenu činiju sipajte otopljenu čokoladu za umakanje.
Napomena: Ova količina je dovoljna da se naprave ćurosi za 4-5 osoba.
Biljke rastu neometano i ne venu: Na dno saksije ubacite ovaj predmet i cveće će vam biti zahvalno!
Biljke rastu neometano i ne venu: Na dno saksije ubacite ovaj predmet i cveće će vam biti zahvalno!