Шпанци су велики хедонисти који уживају у својој разноврсној кухињи, музици, плесу. Чули сте за паељу, гаспаћо, тортиљу, тапасе, сангрију, а на неке своје производе су изразито поносни, као што је иберијска шунка. Ћуроси су међу омиљеним слаткишима Шпанаца, једу их за доручак уз шољу кафе, али и током дана, углавном посути шећером.
Online клађење какво нисте искусили: БетОле, добитак на клик од вас!
Online клађење какво нисте искусили: БетОле, добитак на клик од вас!
Фрижидер је престао да ради, а пун је ХРАНЕ? Сачувајте свежину намирница на врло ЈЕДНОСТАВАН начин
Фрижидер је престао да ради, а пун је ХРАНЕ? Сачувајте свежину намирница на врло ЈЕДНОСТАВАН начин
Сладолед погрешно чувате у замрзивачу: Овај трик је одушевио многе
Сладолед погрешно чувате у замрзивачу: Овај трик је одушевио многе
Шта нам је све потребно:
500 мл воде
125г путера
2 кашике шећера
мало соли
450 г брашна
3 јаја
шећер у праху
ванилин-шећер
Начин припреме:
У посуду сипати воду, путер, шећер, со, и мешати све док не прокључа.
Након тога смесу склонити са шпорета и полако додавати брашно уз стално мешање. Мешајте дрвеном кашиком док се не разбију грудвице брашна, смеса уједначи и не почне да се одваја од посуде.
Када се смеша мало охлади, додати јаја, једно по једно.
Потом ставите тесто у стаклену посуду, прекријте провидном фолијом, па у фрижидер на 30 минута. Узмемо шприц за колаче (ћуроси подсећају на танке дугачке тулумбе), правите штапиће и директно их стављајте да се прже у врелом уљу.
Кад постану златно жути, извадимо их и слажемо на папирни убрус, како би се упио вишак масноће. Ћуросе поспите шећером у праху, ванилин-шећером или у посебну стаклену чинију сипајте отопљену чоколаду за умакање.
Напомена: Ова количина је довољна да се направе ћуроси за 4-5 особа.
Биљке расту неометано и не вену: На дно саксије убаците овај предмет и цвеће ће вам бити захвално!
Биљке расту неометано и не вену: На дно саксије убаците овај предмет и цвеће ће вам бити захвално!