Kada kupite brašno, obavezno uradite OVO čim dođete kući! Osiguratje da bude bezbedno za upotrebu!
Nije na odmet znati!
Kada kupite brašno, uvek ga odložite u kredenac do sledeće kupovine, zar ne? To je potpuno pogrešno, jer, kako kažu stručnjaci, čim brašno donesete kući treba da ga prvo smestite u zamrzivač na 48 sati.
Time ćete odstraniti sva eventualna jajašca i parazite. Posle toga, brašno prebacite u čistu, suvu i hermetički zatvorenu kutiju na tamno i hladno mesto.
Sprema se u samo jednoj posudi: Najlakši recept za čokoladni kolač
UPOTPUNJUJU SVAKI STAJLING U SEKUNDI! Ove patike se slažu uz sve, nose se i zimi i leti, a znate li kako je sve počelo?
NAJSLAĐA POSLASTICA SA ISTOKA: Toliko UKUSNA da ćete tražiti JOŠ!
Ako ga u takvoj kutiji odložite u frižider, produžićete rok trajanja brašnu na dve godine.
Inače, brašno na našem tržištu dolazi u tri tipa:
Ovo se smatra najkvalitetnijim tipom belog brašna jer se proizvodi od samog jezgra žita. Preporučuje se za pripremu biskvita, torti, pita i svega u šta ide i prašak za pecivo.
Ovo brašno koristi se za beli hleb i sva fina mlečna peciva, kolače i testa. Bogato je skrobom i proteinima i odličan izvor ugljenih hidrata.
Brašno tip 850, polubelo, sadrži više vitamina, minerala, proteina i celuloznih vlakana od belog brašna, pa je i nutritivno vrednije, a koristi se za pripremu hleba i peciva, pa ga zovu i hlebno brašno.
Zagorele naslage spadaju, sudovi se cakle: Ova smesa je čudo živo!
Ne bacajte koru od banane: Evo kako je možete iskoristiti
Specijalitet iz rerne: Pečene krmenadle sa suvim šljivama i krompirom (RECEPT)
Ako ste stalno UMORNI, bez energije, BOLI vas GLAVA i slabi ste – RAZLOG je verovatno GREŠKA koju mnogi od nas prave!