Када купите брашно, обавезно урадите ОВО чим дођете кући! Осигуратје да буде безбедно за употребу!
Није на одмет знати!
Када купите брашно, увек га одложите у креденац до следеће куповине, зар не? То је потпуно погрешно, јер, како кажу стручњаци, чим брашно донесете кући треба да га прво сместите у замрзивач на 48 сати.
Тиме ћете одстранити сва евентуална јајашца и паразите. После тога, брашно пребаците у чисту, суву и херметички затворену кутију на тамно и хладно место.
Спрема се у само једној посуди: Најлакши рецепт за чоколадни колач
УПОТПУЊУЈУ СВАКИ СТАЈЛИНГ У СЕКУНДИ! Ове патике се слажу уз све, носе се и зими и лети, а знате ли како је све почело?
НАЈСЛАЂА ПОСЛАСТИЦА СА ИСТОКА: Толико УКУСНА да ћете тражити ЈОШ!
Ако га у таквој кутији одложите у фрижидер, продужићете рок трајања брашну на две године.
Иначе, брашно на нашем тржишту долази у три типа:
Ово се сматра најквалитетнијим типом белог брашна јер се производи од самог језгра жита. Препоручује се за припрему бисквита, торти, пита и свега у шта иде и прашак за пециво.
Ово брашно користи се за бели хлеб и сва фина млечна пецива, колаче и теста. Богато је скробом и протеинима и одличан извор угљених хидрата.
Брашно тип 850, полубело, садржи више витамина, минерала, протеина и целулозних влакана од белог брашна, па је и нутритивно вредније, а користи се за припрему хлеба и пецива, па га зову и хлебно брашно.
Загореле наслаге спадају, судови се цакле: Ова смеса је чудо живо!
Не бацајте кору од банане: Ево како је можете искористити
Специјалитет из рерне: Печене крменадле са сувим шљивама и кромпиром (РЕЦЕПТ)
Ако сте стално УМОРНИ, без енергије, БОЛИ вас ГЛАВА и слаби сте – РАЗЛОГ је вероватно ГРЕШКА коју многи од нас праве!