Marinada, moćni alat koji daje predivan ukus ribi: Evo kako je možete pravilno pripremiti (RECEPT)
Oduševićete se!
Marinada može biti moćan alat kada je u pitanju stvaranje prelepog ukusa mesa, ribe ili morskih plodova ali isto tako i barijera između ukusnog jela i negativnih stvari koje pečenje na otvorenom plamenu donosi.
Oduševiće i najveće gurmane: "Preklapače" sa mesom, krompirom i lukom
Staro jelo umesto hleba: Proja, idealan obrok za doručak i večeru (RECEPT)
GDE JE DRUGA ČARAPA? Pronađen ODGOVOR gde se ZAGUBI veš nakon PRANJA!
Da bi riblja marinada imala učinak moramo obratiti pažnju na par stvari:
- Riba mora biti dobro prekrivena marinadom.
- Ribu izbodite viljuskom (možete zaseći nožem) zbog dubljeg i bržeg prodiranja marinade.
- Koristite staklene ili plastične posude.
- Mariniranu ribu staviti u frižider minimum četri sata.
- Sok od limuna (1-2 limuna)
- Malo majčine dušice
- Biber
- Maslinovo ulje ( četvrtina šolje)
- Dve grančice ruzmarina grubo iseckane
- Beli luk 2 čena
- So
U staklenu (ili plastičnu) posudu uspite maslino ulje, limunov sok, dodajte ruzmarin, so, biber, beli luk, majčinu dušicu (ovo možete kombinovati po vašem ukusu). Dobro utrljajte ribu u marinadu i ostavite par sati da ostoji.
Rečna riba je idealna za mariniranje. Pastrmku, šarana, štuku, soma ili tolstolobika možete pre prženja marinirati u limunovom soku.
Kako bi riba bila prožeta bogatim ukusima dodajte malo belog luka, peršuna, bibera i obavezno soli. Na taj način možete eliminisati miris rečne ribe, koji je vrlo intenzivan, ali i ne svakome prijatan.