Oduševiće i najveće gurmane: "Preklapače" sa mesom, krompirom i lukom
Svi će uživati.
Pite na preklapanje, takozvane preklapače, mogu da se spremaju na različite načine, sa različitim nadevom. Evo jednog sjajnog recepta sa mesom i krompirom.
ŽELITE DA SMRŠATE, ALI STALNO STE GLADNI? Ovaj napitak je najbolji drug svake dijete i svi ga imamo u kući!
Batler kraljevske porodice otkrio tajnu: Ovo je specijalan način za pripremu čaja
NIJE PRAZNILA BEŠIKU 5 GODINA, doktori su jedva saznali uzrok: Evo od čega je bolovala i kako je izgledala
- Tri šolje brašna
- Kašičica i po soli
- ¾ kašičice praška za pecivo
- Šolja masti
- Osam do deset kašika hladne vode
- 450 grama govedine (iseći na kockice)
- Glavica i po crnog luka
- Tri-četiri krompira (iseći na kockice)
- Kašičica soli
- ¼ kašičice bibera
- Oko 60 grama putera
U većoj posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo, pa dodajte mast i dobro sve izmšajte. Postepeno dodajte vodu, mešajući, dok brašno formira loptu. Ostavite u frižideru oko pola sata.
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U odvojenoj posudi pomešajte meso, luk, krompir, so i biber. Podelite testo na četiri jednaka dela. Na pobrašnjenoj površini svaki od tih delova razvucite, pa na njega stavite nadev po sredini. Stavite odozgo malo putera (ukupnu količinu podelite na četiri dela), pa ivice testa nakvasite vodom, preklopite i ivice pritisnite viljuškom.
Ponovite postupak sa preostalim sastojcima, pa pitice poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Po vrhu testa nožem napravite male proreze, pa pecite pogačice oko pola sata, dok ne dobije zlatno-braon boju.