Одушевиће и највеће гурмане: "Преклапаче" са месом, кромпиром и луком
Сви ће уживати.
Пите на преклапање, такозване преклапаче, могу да се спремају на различите начине, са различитим надевом. Ево једног сјајног рецепта са месом и кромпиром.
ЖЕЛИТЕ ДА СМРШАТЕ, АЛИ СТАЛНО СТЕ ГЛАДНИ? Овај напитак је најбољи друг сваке дијете и сви га имамо у кући!
Батлер краљевске породице открио тајну: Ово је специјалан начин за припрему чаја
НИЈЕ ПРАЗНИЛА БЕШИКУ 5 ГОДИНА, доктори су једва сазнали узрок: Ево од чега је боловала и како је изгледала
- Три шоље брашна
- Кашичица и по соли
- ¾ кашичице прашка за пециво
- Шоља масти
- Осам до десет кашика хладне воде
- 450 грама говедине (исећи на коцкице)
- Главица и по црног лука
- Три-четири кромпира (исећи на коцкице)
- Кашичица соли
- ¼ кашичице бибера
- Око 60 грама путера
У већој посуди помешајте брашно, со и прашак за пециво, па додајте маст и добро све измшајте. Постепено додајте воду, мешајући, док брашно формира лопту. Оставите у фрижидеру око пола сата.
Загрејте рерну на 180 степени.
У одвојеној посуди помешајте месо, лук, кромпир, со и бибер. Поделите тесто на четири једнака дела. На побрашњеној површини сваки од тих делова развуците, па на њега ставите надев по средини. Ставите одозго мало путера (укупну количину поделите на четири дела), па ивице теста наквасите водом, преклопите и ивице притисните виљушком.
Поновите поступак са преосталим састојцима, па питице поређајте на плех обложен папиром за печење. По врху теста ножем направите мале прорезе, па пеците погачице око пола сата, док не добије златно-браон боју.