Маринада, моћни алат који даје предиван укус риби: Ево како је можете правилно припремити (РЕЦЕПТ)
Одушевићете се!
Маринада може бити моћан алат када је у питању стварање прелепог укуса меса, рибе или морских плодова али исто тако и баријера између укусног јела и негативних ствари које печење на отвореном пламену доноси.
Одушевиће и највеће гурмане: "Преклапаче" са месом, кромпиром и луком
Старо јело уместо хлеба: Проја, идеалан оброк за доручак и вечеру (РЕЦЕПТ)
ГДЕ ЈЕ ДРУГА ЧАРАПА? Пронађен ОДГОВОР где се ЗАГУБИ веш након ПРАЊА!
Да би рибља маринада имала учинак морамо обратити пажњу на пар ствари:
- Риба мора бити добро прекривена маринадом.
- Рибу избодите виљуском (можете засећи ножем) због дубљег и бржег продирања маринаде.
- Користите стаклене или пластичне посуде.
- Маринирану рибу ставити у фрижидер минимум четри сата.
- Сок од лимуна (1-2 лимуна)
- Мало мајчине душице
- Бибер
- Маслиново уље ( четвртина шоље)
- Две гранчице рузмарина грубо исецкане
- Бели лук 2 чена
- Со
У стаклену (или пластичну) посуду успите маслино уље, лимунов сок, додајте рузмарин, со, бибер, бели лук, мајчину душицу (ово можете комбиновати по вашем укусу). Добро утрљајте рибу у маринаду и оставите пар сати да остоји.
Речна риба је идеална за маринирање. Пастрмку, шарана, штуку, сома или толстолобика можете пре пржења маринирати у лимуновом соку.
Како би риба била прожета богатим укусима додајте мало белог лука, першуна, бибера и обавезно соли. На тај начин можете елиминисати мирис речне рибе, који је врло интензиван, али и не свакоме пријатан.