Vreme je za JESENJU TRPEZU: Danas na meniju - POTAŽ OD BUNDEVE!
29.10.2020.
22:33
Komentari (0)
Brzo i lako!
Sada je sezona bundeva i iskoristite ih maksimalno za potaž.
Ono što oduzme najvise vremena u pripremi je čišćenje bundeve, ali ako uzmete nožić za guljenje krompira neće biti teško.
Potrebni sastojci:
- 500gr bundeve (jedna manja bundeva)
- 3 srednje šargarepe
- 1 veći krompir
- 1 glavica crnog luka
- 100g pavlake za kuvanje
- Ulje
- So, biber
- Malo rendane mocarele
Način pripreme:
- Luk iseckati na rebarca, bundevu i krompir na kockice, a šagarepu na kolutiće.
- Zagrejati ulje, dodati crni luk i dinatati par minuta.
- Zatim dodati bundevu,krompir i šargarepu i zaliti vodom toliko da prekrije povrće i ostaviri da se kuva dok povrće ne omekša nekih 25 minuta.
- Skloniti sa ringle, pa sve propasirati štapnim mikserom.
- Čorbu vratiri na šporet, dodati pavlaku, začine, i kratko prokuvati.
- Servirati sa rendanom mocarelom i služiti toplo.
- Možete dodati i pečene semenke bundeve po želji.
Treba ti samo jedna HALJINA za celu zimu – POGLEDAJ KAKVA!
Treba ti samo jedna HALJINA za celu zimu – POGLEDAJ KAKVA!
Ovo je 7 osnovnih PRAVILA koja MORAŠ POŠTOVATI ako voliš ČIZME IZNAD KOLENA - Broj 1 posebno!
Ovo je 7 osnovnih PRAVILA koja MORAŠ POŠTOVATI ako voliš ČIZME IZNAD KOLENA - Broj 1 posebno!