SUNCOKRETOVO, MASLINOVO, KOKOSOVO... nije svako ulje za prženje. Ovo je najzdravije!
Za bolje zdravlje i ukusnija jela.
Kada pripremate hranu nije svejedno koje ćete ulje koristiti. Sve češće se, pored maslinovog i suncokretovog, u kuhinji upotrebljavaju i druga ulja. Bitno je znati da različite vrsta ulja imaju različite nutritivne vrednosti.
JEFTINE I EKOLOŠKE: Napravite sami vlažne maramice za čišćenje kuće! Da sija kao NIKAD PRE (VIDEO)
Neka druga ulja mogu poboljšati kvalitet jela. Evo što biste trebali znati o njima.
Dijeta na kojoj ne gladujete, a možete da izgubite osam kilograma!
Bademovo ulje
Ovo ulje ima veći niz kvalitetnih sastojaka i koristi se u proizvodima za ljepotu. Obiluje cinkom, magnezijem, gvožđem i kalcijumom. Sadrži i dosta vlakana, a koristi se za pečenja, pripremu soseva i obogaćivanje ukusa jela. Ako pripremate namirnice na visokim temperatura, koristite rafinirano bademovo ulje.
Kokosovo ulje
Nutritivno bogato ulje izraženog ukusa poznato je po svom blagonakolon delovanju na zdravlje kože i kose, pa se koristi i za probavne smetnje. Dobar je izbor za pečenje ribe, prženje, pripremu peciva i kuvanih jela.
Suncokretovo ulje
Bogato je masnim kiselinama i vitaminom E kao i antioksidansima koji čuvaju zdravlje. Koristite ga za pečenje i pripremu salatnih testenina. Čest je odabir jer nema izražen miris. a i finansijski je prihvatljivije.
NIKAKO NE BACAJ STARI HLEB! Sa ovim trikom on će ponovo biti svež, uživaćeš u svakom zalogaju!
Sezamovo ulje
Ovo ulje jedna od najzdravijih alternativa biljnim uljima. Ima bogat okus i koristi se prvenstveno u pripremi azijske kuhinje. Obiluje esencijalnim vitaminima, masnim kiselinama i mineralima poput cinka, bakra, kalcijuma i magnezijuma. Idealno je za prženje i pripremu soseva i salata.