СУНЦОКРЕТОВО, МАСЛИНОВО, КОКОСОВО... није свако уље за пржење. Ово је најздравије!
За боље здравље и укуснија јела.
Када припремате храну није свеједно које ћете уље користити. Све чешће се, поред маслиновог и сунцокретовог, у кухињи употребљавају и друга уља. Битно је знати да различите врста уља имају различите нутритивне вредности.
ЈЕФТИНЕ И ЕКОЛОШКЕ: Направите сами влажне марамице за чишћење куће! Да сија као НИКАД ПРЕ (ВИДЕО)
Нека друга уља могу побољшати квалитет јела. Ево што бисте требали знати о њима.
Дијета на којој не гладујете, а можете да изгубите осам килограма!
Бадемово уље
Ово уље има већи низ квалитетних састојака и користи се у производима за љепоту. Обилује цинком, магнезијем, гвожђем и калцијумом. Садржи и доста влакана, а користи се за печења, припрему сосева и обогаћивање укуса јела. Ако припремате намирнице на високим температура, користите рафинирано бадемово уље.
Кокосово уље
Нутритивно богато уље израженог укуса познато је по свом благонаколон деловању на здравље коже и косе, па се користи и за пробавне сметње. Добар је избор за печење рибе, пржење, припрему пецива и куваних јела.
Сунцокретово уље
Богато је масним киселинама и витамином Е као и антиоксидансима који чувају здравље. Користите га за печење и припрему салатних тестенина. Чест је одабир јер нема изражен мирис. а и финансијски је прихватљивије.
НИКАКО НЕ БАЦАЈ СТАРИ ХЛЕБ! Са овим триком он ће поново бити свеж, уживаћеш у сваком залогају!
Сезамово уље
Ово уље једна од најздравијих алтернатива биљним уљима. Има богат окус и користи се првенствено у припреми азијске кухиње. Обилује есенцијалним витаминима, масним киселинама и минералима попут цинка, бакра, калцијума и магнезијума. Идеално је за пржење и припрему сосева и салата.