IDEALNO ZA DANE POSTA
Ajvar GOTOV za POLA SATA - Jedan sastojak ukus čini neodoljivim, ali i sam prilog dosta HRANLJIVIJIM
Ukoliko ste ljubitelj ajvara, ovaj recept će vam dobro doći.
Ukoliko postite i imate osećaj da vam stalno nedostaje hrana i energija, našli smo savršen recept za vas. Reč je o ajvaru koji možete spremiti za manje od pola sata, a jedan sastojak daje mu poseban ukus i čini ga hranljivim.
Sastojci:
- 1 kg crvene paprike
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 1 šaka peršuna
- 50 g oraha
- 1 kašikica soli
- 1/2 kašikice bibera
Priprema:
Paprike operite i cele ih ispecite u rerni na 220 stepeni nekih 40 min. Dok ne pocrne kao na snimku, ne previše.
Tako vrele ih prebacite u šerpu i poklopite.
Ostavite 1-2h da se lepo potpare kako bi se kožica lakše skinula.
Skinite kožicu, izvadite semenke i skinite peteljku. Paprike dobro procedite i blago stiskajte rukama kako bi izašao višak vode.
Prespite paprike u multipraktik, dodajte sve ostale sastojke i belndajte dok se smesa ne ujednači.
Ukoliko vam smesa bude jako retka slobodno dodajte par kašika mlevenog lanenog semena i smesa će vam se divno zgusnuti, a lan se ne oseti ni malo.