Sa ovom poslasticom NEMA GREŠKE! NAJJEDNOSTAVNIJI kolač sa grizom i voćem, baka Jela je izabrala suvo grožđe, a ŠTA BIRATE VIi?
15.09.2023.
07:40
Komentari (0)
Desert od jeftinih sastojaka koji se brzo pravi, a jede se već generacijama.
Sa ovim kolačem ne možete pogrešiti - preukusan, prelagan i prelak za pravljenje. Najbolje od svega je što sami odlučujete o ukusu! Baka Jela se odlučila za suvo grožđe, a vi možete odabrati koje god voće želite.
Domaća TURŠIJA JAČA IMUNITET, čisti creva i POVEĆAVA nivo DOBRIH BAKTERIJA, odlična je ZA PROBAVU (RECEPT)
Domaća TURŠIJA JAČA IMUNITET, čisti creva i POVEĆAVA nivo DOBRIH BAKTERIJA, odlična je ZA PROBAVU (RECEPT)
Bliži se sezona ZIMNICE, budite ispred svih i napravite neodoljivu CEPKANU PAPRIKU, ukućani će se otimati oko nje!
Bliži se sezona ZIMNICE, budite ispred svih i napravite neodoljivu CEPKANU PAPRIKU, ukućani će se otimati oko nje!
Potrebno je:
- 4 jaja
- 100 gr šećera
- 200 ml jogurta
- 100 ml maslinovog ulja ( ja sam stavila manje)
- 100 gr brašna
- 50 gr griza
- korica limuna
- 100 gr suvog grožđa potopljenog u rum
Priprema:
Rernu uključite na 200 stepeni C. Umutiti jaja sa šećerom. Izmešati brašno i griz i prosejati u umućena jaja. Dodati ulje, jogurt, suvo grozđe, koricu limuna i sve izjednačiti. Pleh obloziti pek papirom, izliti testo i izravnati, pa peći na 180 stepeni C 40 minuta. Potpuno ohlađen seći.
Fantastičan kolač! Odličan dezert posle posle rucka.