Са овом посластицом НЕМА ГРЕШКЕ! НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ колач са гризом и воћем, бака Јела је изабрала суво грожђе, а ШТА БИРАТЕ ВИи?
15.09.2023.
07:40
Коментари (0)
Десерт од јефтиних састојака који се брзо прави, а једе се већ генерацијама.
Са овим колачем не можете погрешити - преукусан, прелаган и прелак за прављење. Најбоље од свега је што сами одлучујете о укусу! Бака Јела се одлучила за суво грожђе, а ви можете одабрати које год воће желите.
Домаћа ТУРШИЈА ЈАЧА ИМУНИТЕТ, чисти црева и ПОВЕЋАВА ниво ДОБРИХ БАКТЕРИЈА, одлична је ЗА ПРОБАВУ (РЕЦЕПТ)
Домаћа ТУРШИЈА ЈАЧА ИМУНИТЕТ, чисти црева и ПОВЕЋАВА ниво ДОБРИХ БАКТЕРИЈА, одлична је ЗА ПРОБАВУ (РЕЦЕПТ)
Ближи се сезона ЗИМНИЦЕ, будите испред свих и направите неодољиву ЦЕПКАНУ ПАПРИКУ, укућани ће се отимати око ње!
Ближи се сезона ЗИМНИЦЕ, будите испред свих и направите неодољиву ЦЕПКАНУ ПАПРИКУ, укућани ће се отимати око ње!
Потребно је:
- 4 јаја
- 100 гр шећера
- 200 мл јогурта
- 100 мл маслиновог уља ( ја сам ставила мање)
- 100 гр брашна
- 50 гр гриза
- корица лимуна
- 100 гр сувог грожђа потопљеног у рум
Припрема:
Рерну укључите на 200 степени Ц. Умутити јаја са шећером. Измешати брашно и гриз и просејати у умућена јаја. Додати уље, јогурт, суво грозђе, корицу лимуна и све изједначити. Плех облозити пек папиром, излити тесто и изравнати, па пећи на 180 степени Ц 40 минута. Потпуно охлађен сећи.
Фантастичан колач! Одличан дезерт после после руцка.