POŽELEĆEŠ DA SI OVAJ RECEPT ZNALA RANIJE! Kolač sa makom u sasvim drugačijem izdanju, voćni i bez brašna
Jedinstvena i osvežavajuća kombinacija ukusa.
Ovaj recept donosi jedinstvenu verziju kolača sa makom, koji je osvežavajuć i bez brašna.
Sa mešavinom ukusnog maka, kisele pavlake i svežeg voća, ovaj kolač je savršen izbor za sve ljubitelje slatkih poslastica.
Uz kombinaciju limunove korice i mlevenog keksa, ovaj kolač će sigurno oduševiti vaše čulo ukusa.
Saznajte kako da pripremite ovaj jednostavan, ali neodoljiv kolač i uživajte u svakom zalogaju.
ZABORAVI NA sirće i sodu bikarbonu - OVA NAMIRNICA temeljno uklanja kamenac, rđu i druge nečistoće
GRČKE PIJACE - RAJ ZA SRBE: Ovde nabavljaju masline, sir i začine koje nose kući, NE RADE svaki dan, a evo šta se dešava posle 12:30h
Potrebno je:
- 4 jaja
- 100 gr šećera
- 100 gr mlevenog keksa
- 2 kašike griza
- 100 gr kisele pavlake
- 2 kašike mleka
- 50 ml ulja
- korica limuna
- 50 gr maka
- 1/2 kesice praška za pecivo
Priprema:
- Umutiti jaja sa šećerom
- Dodati griz i mleveni keks sa praškom za pecivo, koricu limuna, pavlaku izmešanu sa mlekom, ulje, mak i sve sjediniti
- Po želji staviti voće (može kriške breskvi)
- Peći na 200 stepeni C 40 minuta
- Posuti prah šećer i vanilin šećerom
Kada se ohladi iseći ga i poslužiti. Mekan kao duša, a tako sočan ..
Ovaj voćni kolač bez brašna, obogaćen ukusom maka i osvežavajućom koricom limuna, pruža neodoljivu kombinaciju mekoće i sočnosti.
Zahvaljujući sastojcima poput kisele pavlake, mlevenog keksa i griza, ovaj kolač ima jedinstvenu teksturu i pun ukus. Dodatak svežeg voća, poput kriški breskvi, pružaju dodatnu dimenziju ukusa i osveženja.
Bez obzira da li ga pripremate za posebne prilike ili jednostavno želite uživati u nečem slatkom, ovaj kolač će sigurno zadovoljiti vaše slatke želje.