Minjon torta je najlepša SLAVSKA TORTA svih vremena - Puna ORAHA i čokolade sa mekim koricama, laka za sečenje
Bilo da još niste odlučili koju ćete poslasticu da napravite za Aranđelovdan, ili ćete tek da slavite slavu, predlažemo vam da svoje goste počastite Minjon tortom.
Minjon torta je prava zvezda slavskih trpeza, a njena bogata kombinacija oraha i čokolade čini je savršenim izborom za svaku priliku, a posebno za slavski dan.
Sa mekanim, sočnim koricama i bogatim filom, ova torta ne samo da osvoji svojim izgledom, već i očarava ukusom. S obzirom na to da je Aranđelovdan pred nama, ovo je idealan trenutak da je pripremite i impresionirate sve goste.
Laka je za sečenje, a još lepša za uživanje – Minjon torta je jednostavno neizostavan deo svake slave, koji će svakog oduševiti i ostaviti u sećanju.
Sastojci za 3 kore:
1. Kora: 5 belanaca,150gr šećera, kašika brašna, 200gr oraha
2. Kora: 5 belanaca,150gr šećera, kašika brašna, 200gr lešnika
3. Kora: 5 belanaca, 150gr šećera, kašika brašna, 200gr badema
Fil: 15 žumanaca; 15 kašika šećera; 100gr čokolade za kuvanje; 300gr maslaca.
Glazura (moze i ne mora): 200gr bele cokolade, 5-6 kašika ulja
Za ukras odozgo: Orasi, bademi, mleveni lešnici ili šta god da volite.
Priprema: Umutite penasto 5 belanaca, pa dodajte šećer. Kada se stvori jak šam, dodajte kašiku brašna i mlevene orahe. Sve lagano izmešajte kašikom pa pecite u zagrejanoj rerni na pek papiru. Kada korica porumeni, izvadite je iz rerne i ostavite da se ohladi i čeka filovanje. Tako napravite i preostale dve korice za tortu.
Fil spremate tako što na pari ukuvate 15 žumanaca i 15 kašika šećera. Dok neprestano mešate ovu smesu dodajte i 100 grama čokolade za kuvanje. Fil sklonite sa pare da se prohladi pa posle mu dodajte 300 grama maslaca.
Ohlađene kore i ohlađen fil spojite u prelepu torticu koju ćete preliti sa otopljenom belom čokoladom i par kašika ulja. Pospite mlevene orahe po vrhu, da bi torta izgledala lepše i bogatije.