Мињон торта је најлепша СЛАВСКА ТОРТА свих времена - Пуна ОРАХА и чоколаде са меким корицама, лака за сечење
Било да још нисте одлучили коју ћете посластицу да направите за Аранђеловдан, или ћете тек да славите славу, предлажемо вам да своје госте почастите Мињон тортом.
Мињон торта је права звезда славских трпеза, а њена богата комбинација ораха и чоколаде чини је савршеним избором за сваку прилику, а посебно за славски дан.
Са меканим, сочним корицама и богатим филом, ова торта не само да освоји својим изгледом, већ и очарава укусом. С обзиром на то да је Аранђеловдан пред нама, ово је идеалан тренутак да је припремите и импресионирате све госте.
Лака је за сечење, а још лепша за уживање – Мињон торта је једноставно неизоставан део сваке славе, који ће сваког одушевити и оставити у сећању.
Састојци за 3 коре:
1. Кора: 5 беланаца,150гр шећера, кашика брашна, 200гр ораха
2. Кора: 5 беланаца,150гр шећера, кашика брашна, 200гр лешника
3. Кора: 5 беланаца, 150гр шећера, кашика брашна, 200гр бадема
Фил: 15 жуманаца; 15 кашика шећера; 100гр чоколаде за кување; 300гр маслаца.
Глазура (мозе и не мора): 200гр беле цоколаде, 5-6 кашика уља
За украс одозго: Ораси, бадеми, млевени лешници или шта год да волите.
Припрема: Умутите пенасто 5 беланаца, па додајте шећер. Када се створи јак шам, додајте кашику брашна и млевене орахе. Све лагано измешајте кашиком па пеците у загрејаној рерни на пек папиру. Када корица порумени, извадите је из рерне и оставите да се охлади и чека филовање. Тако направите и преостале две корице за торту.
Фил спремате тако што на пари укувате 15 жуманаца и 15 кашика шећера. Док непрестано мешате ову смесу додајте и 100 грама чоколаде за кување. Фил склоните са паре да се прохлади па после му додајте 300 грама маслаца.
Охлађене коре и охлађен фил спојите у прелепу тортицу коју ћете прелити са отопљеном белом чоколадом и пар кашика уља. Поспите млевене орахе по врху, да би торта изгледала лепше и богатије.