BEZ RAZVIJANJA TESTA napravite doručak ili večeru za pamćenje: PITULJICE sa krompirom i mladim lukom (RECEPT)
03.02.2022.
08:35
Komentari (0)
Možete je poslužiti toplu ili hladnu – jednako je dobra
Pita od krompira koja se priprema veoma lako, brzo, od malo sastojaka i svima se dopada.
Možete je poslužiti toplu ili hladnu, za doručak i večeru, po bakinom receptu.
ČAŠA TOPLE VODE UJUTRU LEČI: Ubrzava metabolizam, podstiče probavu, smanjuje hroničan bol
ČAŠA TOPLE VODE UJUTRU LEČI: Ubrzava metabolizam, podstiče probavu, smanjuje hroničan bol
DORIS BIZETIĆ O NEIZLEČIVOJ BOLESTI: Jedno jutro probudila sam se skoro slepa
DORIS BIZETIĆ O NEIZLEČIVOJ BOLESTI: Jedno jutro probudila sam se skoro slepa
Potrebno je:
- 8 listova tankih kora
- 2 velika krompira
- soli, bibera ulje
- 1 veća veze mladog luka
Priprema:
Luk iseckati na sitnije, pa propržiti . Krompir očistiti, pa izrendati. Dodati soli, bibera i prženi luk. Dobro izjednačiti.
Tanke dve kore raširiti na sto pa sastaviti i malo da jedna kora prelazi preko druge. Nabacati rendani krompir svuda po korama. Ne puno. Saviti ivice i uviti u rolnicu.
Savijati rolnicu u male pitice. Ređati u podmazan pleh.
Premazati uljem i peći na 210 stepeni oko 45 minuta da lepo porumeni u zavisnoti od rerne. Fantazija od ukusa.