Brzi, NEOBIČNI uštipci od BUNDEVE iz tiganja - Punjeni KREM sirom i posuti šećerom i CIMETOM zamirisaće celu kuću
Ove posebne uštipke jednostavno morate probati ove jeseni. Oduševiće i vas, ali i vaše goste.
Ukoliko ste u potrazi za originalnim slatkim zalogajem, neobični uštipci od bundeve punjeni krem sirom su pravi izbor za vas. Ova neobična poslastica savršeno kombinuje ukus bundeve i bogatstvo krem sira, a dodatak šećera i cimeta čini ih neodoljivima. Idealni su za sve prilike, bilo da se radi o okupljanju s prijateljima ili porodičnom ručku.
Sastojci:
Za uštipke:
- 450 g pirea od bundeve
- ½ šolje šećera
- ¼ šolje smeđeg šećera
- 2 jaja
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- ¾ šolje slatke pavlake
- 2/3 šolje brašna
- 2 kašičice začina za medenjake
- Prstohvat soli
- ¼ kašičice praška za pecivo
- ¼ kašičice sode bikarbone
- 1 ½ šolja brašna + 1 kašičica praška za pecivo
Za punjenje:
- 240 g krem sira
- ½ šolje šećera u prahu
- Malo mleka
Priprema:
Prvo, u velikoj posudi sjedinite pire od bundeve, običan i smeđi šećer, jaja, vanila ekstrakt i slatku pavlaku. Dobro promešajte sve sastojke kako biste dobili glatku smesu.
U drugoj posudi, pomešajte brašno, začine za medenjake, prstohvat soli, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Polako dodajte suve sastojke u smesu od bundeve i mešajte dok se sve dobro ne sjedini.
U tiganju zagrejte malo ulja na srednjoj temperaturi. Kašikom stavljajte smesu u vruće ulje i pržite uštipke dok ne dobiju zlatno smeđu boju sa svih strana.
Dok se uštipci prže, pripremite punjenje. U jednoj posudi umutite krem sir sa šećerom u prahu i dodajte malo mleka dok ne dobijete željenu konzistenciju.
Kada su uštipci gotovi, izvadite ih iz ulja i stavite na papirni ubrus kako biste uklonili višak masnoće. Dok su još topli, punite ih krem sirom i pospite šećerom u prahu i cimetom.
Ovi neobični uštipci od bundeve su savršeni kao desert ili užina, a svojim jedinstvenim ukusom zasigurno će oduševiti sve vaše goste. Uživajte u ovom slatkom uživanju koje donosi toplinu i miris jeseni!