Брзи, НЕОБИЧНИ уштипци од БУНДЕВЕ из тигања - Пуњени КРЕМ сиром и посути шећером и ЦИМЕТОМ замирисаће целу кућу
Ове посебне уштипке једноставно морате пробати ове јесени. Одушевиће и вас, али и ваше госте.
Уколико сте у потрази за оригиналним слатким залогајем, необични уштипци од бундеве пуњени крем сиром су прави избор за вас. Ова необична посластица савршено комбинује укус бундеве и богатство крем сира, а додатак шећера и цимета чини их неодољивима. Идеални су за све прилике, било да се ради о окупљању с пријатељима или породичном ручку.
Састојци:
За уштипке:
- 450 г пиреа од бундеве
- ½ шоље шећера
- ¼ шоље смеђег шећера
- 2 јаја
- 1 кашичица ванила екстракта
- ¾ шоље слатке павлаке
- 2/3 шоље брашна
- 2 кашичице зачина за медењаке
- Прстохват соли
- ¼ кашичице прашка за пециво
- ¼ кашичице соде бикарбоне
- 1 ½ шоља брашна 1 кашичица прашка за пециво
За пуњење:
- 240 г крем сира
- ½ шоље шећера у праху
- Мало млека
Припрема:
Прво, у великој посуди сједините пире од бундеве, обичан и смеђи шећер, јаја, ванила екстракт и слатку павлаку. Добро промешајте све састојке како бисте добили глатку смесу.
У другој посуди, помешајте брашно, зачине за медењаке, прстохват соли, прашак за пециво и соду бикарбону. Полако додајте суве састојке у смесу од бундеве и мешајте док се све добро не сједини.
У тигању загрејте мало уља на средњој температури. Кашиком стављајте смесу у вруће уље и пржите уштипке док не добију златно смеђу боју са свих страна.
Док се уштипци прже, припремите пуњење. У једној посуди умутите крем сир са шећером у праху и додајте мало млека док не добијете жељену конзистенцију.
Када су уштипци готови, извадите их из уља и ставите на папирни убрус како бисте уклонили вишак масноће. Док су још топли, пуните их крем сиром и поспите шећером у праху и циметом.
Ови необични уштипци од бундеве су савршени као десерт или ужина, а својим јединственим укусом засигурно ће одушевити све ваше госте. Уживајте у овом слатком уживању које доноси топлину и мирис јесени!