BUREK KAO IZ PEKARE - Evo kako da ga napravite sa kupovnim korama, biće savršeno hrskav i ukusan
Ništa lepšte nego kada kuća zamiriše na sveže pecivo. Spremite ovaj divan recept i obradujte ukućane.
Ukoliko ste ljubitelj bureka, predlažemo vam recept za domaći koji možete napraviti povremeno i sami kod kuće. Procedura je jednostavna, snalazi se svako ko ima bar malo iskustva u kuhinji.
Sastojci:
- 1/2 kg debljih kora
- 300 g sira
- 250 ml vode
- 125 ml ulja
- po potrebi soli
Postupak pripreme:
U dublji sud pomesati vodu i ulje i posoliti ( ako vam je i sir dosta slan pazite da ne preterate). Bice potrebno da pre svakog prskanja kora promesate ovu tecnost jer se ulje izdvaja.
Okruglu tepsiju (ja sam koristila br.26) podmazati uljem i staviti 2 kore ciji krajevi treba da prelaze ivice tepsije tj. da vise sa strane. Poprskati mesavinom ulja i vode.
Ostatak kora podeliti na grupice od po 3 kore.
Uzeti 3 kore i staviti ih u tepsiju jednu preko druge guzvajuci ih da mogu da stanu pa trecu poprskati i posuti izmrvljenim sirom.
Ponoviti ovo i sa ostalim korama osim poslednje 3.
Prvu od te tri staviti naguzvanu u tepsiju i poprskati.
Staviti i pretposlednju koru. I nju poprskati i staviti ostatak sira.
Staviti i poslednju koru i poprskati mesavinom vode i ulja.
One krajeve koji vise sa strane sada prebaciti preko poslednje kore zatvarajuci burek i poprskati tecnoscu.
Peci u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok fino ne porumeni, piše Kulinarka.