БУРЕК КАО ИЗ ПЕКАРЕ - Ево како да га направите са куповним корама, биће савршено хрскав и укусан
Ништа лепште него када кућа замирише на свеже пециво. Спремите овај диван рецепт и обрадујте укућане.
Уколико сте љубитељ бурека, предлажемо вам рецепт за домаћи који можете направити повремено и сами код куће. Процедура је једноставна, сналази се свако ко има бар мало искуства у кухињи.
Састојци:
- 1/2 кг дебљих кора
- 300 г сира
- 250 мл воде
- 125 мл уља
- по потреби соли
Поступак припреме:
У дубљи суд помесати воду и уље и посолити ( ако вам је и сир доста слан пазите да не претерате). Бице потребно да пре сваког прскања кора промесате ову тецност јер се уље издваја.
Округлу тепсију (ја сам користила бр.26) подмазати уљем и ставити 2 коре цији крајеви треба да прелазе ивице тепсије тј. да висе са стране. Попрскати месавином уља и воде.
Остатак кора поделити на групице од по 3 коре.
Узети 3 коре и ставити их у тепсију једну преко друге гузвајуци их да могу да стану па трецу попрскати и посути измрвљеним сиром.
Поновити ово и са осталим корама осим последње 3.
Прву од те три ставити нагузвану у тепсију и попрскати.
Ставити и претпоследњу кору. И њу попрскати и ставити остатак сира.
Ставити и последњу кору и попрскати месавином воде и уља.
Оне крајеве који висе са стране сада пребацити преко последње коре затварајуци бурек и попрскати тецносцу.
Пеци у рерни загрејаној на 180 степени док фино не порумени, пише Кулинарка.